Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Štartuje JOJ 24. Čo si pre divákov pripravila nová spravodajská televízia?

JOJ 24 začína vysielať v nedeľu 2. októbra o 19:00.

02.10.2022 06:00
Dárius Haraksin Foto:
Šéfredaktor spravodajskej televízie JOJ 24 Dárius Haraksin.
debata
Pečie celé Slovensko II, Česko Slovensko má talent X, Tvoja tvár znie povedome VII Čítajte aj Bizarný jesenný súboj je tu: Zvládnu Slováci sledovať naraz tri veľké televízne šou?

V nedeľu, 2. októbra o 19:00, spúšťa svoje vysielanie nová televízia JOJ 24. „Spravodajská stanica je náš dlhodobý projekt, na vývoji ktorého sme pracovali mesiace. Teraz môžem povedať, že som nadmieru spokojný s verziou, ktorú divákom ponúkame a veríme, že budeme ich prvou voľbou v poskytovaní komplexných, spoľahlivých a vždy overených spravodajských informácií,“ uviedol riaditeľ spravodajstva a programu Rolan Kubina. „Verím, že spolu s kolegami budeme divákom prinášať objektívne, overené, aktuálne, užitočné a dôležité informácie,“ dodal šéfredaktor JOJ 24 Dárius Haraksin.

Dárius Haraksin Čítajte rozhovor Šéf novej televízie JOJ 24: Sme už pripravení vysielať, ale štart nechceme uponáhľať

Ako prvé diváci uvidia hlavné spravodajské relácie televízie JOJ – Krimi, Noviny TV JOJ, Šport a Najlepšie počasie. Nasledovať bude relácia Noviny, ktorá prinesie naživo informácie z domova a zo sveta. Tento spravodajský formát bude súčasťou vysielania každý deň. Raz za hodinu bude prinášať naživo najčerstvejšie správy z regiónov, aktuálne dianie v slovenskej politike aj svetové udalosti.

O 22:00 budú nasledovať Udalosti 22, ktoré zhrnú najdôležitejšie udalosti celého dňa z domova aj zo sveta. Doplní ich spravodajstvo zo športu a čerstvá predpoveď počasia na najbližší deň.

O 23:00 dostane priestor Spektrum 24. V týždennej frekvencii zavedie divákov do sveta vedy a techniky. O polnoci príde na rad hodinová relácia Svet 24 s Hanou Zavřelovou Gallovou o zaujímavostiach, netradičných príbehoch a kuriozitách života.

Po nej JOJ 24 zreprízuje večerné spravodajské relácie Krimi a Noviny TV JOJ a nasledovať budú rozhovory na aktuálne témy v reláciách OK podcast a Podcast 24, ktorý televízia vysiela na webe už niekoľko mesiacov. Nad ránom televízia ešte raz zreprízuje hlavné večerné spravodajské relácie a tiež Spektrum 24.

Počas pracovného týždňa otvoria každý deň o 6:15 Ranné noviny. O 9:00 ich vystriedajú spravodajské bloky Noviny a od 9:30 novozélandský dokumentárny seriál Kontroly na hraniciach VI. (Border Patrol VI.) o práci colníkov bojujúcich proti pašovaniu drog na letiskách.

Od 11:30 televízia uvedie v premiére rozhovory na aktuálne témy v relácii Podcast 24 o od 12:30 Top Star o najväčších párty, o ktorých sa hovorí.

Novinkou sú Udalosti 17 a Udalosti 22, ktoré budú súčasťou každého vysielacieho dňa. Prinesú súhrn toho najdôležitejšieho, čo sa za celý deň udialo doma aj vo svete. Súčasťou bude športové spravodajstvo a predpoveď počasia.

Každý deň o 18:00 hod. prídu na rad Analýzy 24, kde odborníci zanalyzujú dôležité témy v školstve, zdravotníctve, politike aj šoubiznise. Reláciu moderujú Lenka Ježová, Peter Petrus, Barbora Jánošová, Mária Ölvedyová, Júlia Zelenková a Braňo Ciberej. V utorok v tomto čase dostanú priestor Analýzy Na hrane s moderátorkou Janou Krescanko Dibákovou, ktorú doteraz mohli diváci sledovať na webe a sociálnej sieti.

Vo štvrtok večer si diváci na JOJ 24 nájdu premiéru relácie Sedem s moderátorkou Elenou Vacvalovou a známymi glosátormi a po nej politickú diskusiu Na hrane s Janou Krescanko Dibákovou.

Každý večer v pracovné dni o 20:35 bude na programe dokumentárny film. V prvých týždňoch sa so seriálom Kontroly na hraniciach VI. budú striedať predvolebné diskusie s kandidátmi na županov v jednotlivých krajoch. Diskusie moderujú Lenka Ježová a Ján Mečiar.

V sobotu bude hlavným večerným programom magazín Topstar plus zo sveta šoubiznisu a v nedeľu večer britský dokumentárny seriál Najväčšie hoaxy v dejinách (History's Greatest Hoaxes) z roku 2016 o najväčších podvodoch v histórii očami ľudí, ktorí ich zorganizovali, odhalili alebo nakoniec prekazili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Joj 24