Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zlomí RTVS väz oslabenej Markíze? Čaká imitačnú šou pád na dno diváckej priazne?

Nateraz ťahá Tvoja tvár znie povedome za kratší koniec. A to proti nej stál iba Talent. Túto nedeľu sa všetko zmení. Do hry vstúpi verejnoprávna RTVS a jej druhá séria Pečie celé Slovensko.

02.10.2022 06:00
tvoja tvár, Foto:
Šou Tvoja tvár znie povedome čakajú zrejme ťažké časy. Nedeľný hlavný vysielací čas bude preplnený veľkými šou.
debata (3)
Dárius Haraksin Čítajte aj Štartuje JOJ 24. Čo si pre divákov pripravila nová spravodajská televízia?

Nie je tajomstvo, že aktuálne vysielaná siedma séria šou Tvoja tvár znie povedome nie je jednoznačný úspech pre Markízu. Od prvej epizódy sa stretáva so značným prepadom sledovanosti a jednotlivé epizódy majú na konte najnižšie výsledky v rámci celej histórie šou u nás. Zlaté časy tejto imitačnej šou sa očividne skončili, čo potvrdzujú aj čísla z ostatnej nedele. Je síce badať stabilizácia diváckej základne, tá je však omnoho menšia ako po minulé roky.

SR Bratislava Politika Koalícia Kríza Bôrik Čítajte aj Víkendové politické diskusie: O hroziacom kolapse ekonomiky s Hegerom aj duel Remišovej s Ficom

Minulú nedeľu Tvoja tvár znie povedome dosiahla v cieľovej skupina 12 – 54 iba 5,5% sledovanosť s trhovým podielom 20,6%, pričom išlo o nepatrný nárast, v rámci trhového podielu, oproti predchádzajúcej epizóde. Celkovo táto epizóda prilákala 323-tisíc divákov, čo je zhodne ako týždeň predtým.

Tvoja tvár znie povedome sa trápi od samého začiatku. Prvú epizódu sledovalo 318 a druhú 329-tisíc divákov v univerzálnom publiku. Prepad nastal aj v komerčnej cieľovej skupine 12 – 54. Kým v predošlom ročníku začínala Tvoja tvár s ratingom 11,1% a 10,3%, tento ročník klesol takmer o polovicu na 5,8% a 5,5% pri prvých dvoch epizódach. Tretia epizóda prilákala 323-tisíc divákov.

Pečie celé Slovensko II, Česko Slovensko má talent X, Tvoja tvár znie povedome VII Čítajte aj Bizarný jesenný súboj je tu: Zvládnu Slováci sledovať naraz tri veľké televízne šou?

Všetko sa môže zmeniť, keď RTVS ponúkne Pečie celé Slovensko, ktoré minulý rok medzi divákmi naplno zabodovalo. Šou o pečení pravidelne sledovalo viac ako 500-tisíc divákov. Dá sa predpokladať, že diváci si znova nájdu cestu k RTVS a Markíza sa bude musieť zmieriť s odlivom publika. A ďalší pokles by bol pre Markízu už mimoriadne nepríjemný.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #Tvoja tvár znie povedome