Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ťažký týždeň pre Markízu: Nadávky, hnev, krik, dráma! Farmu opúšťa druhý súťažiaci za týždeň

Tohtoročná séria Farmy je poriadne vyhrotená. Podobnú drámu televízia Markíza, ale aj diváci nezažili už dlho. Súťaž o 75-tisíc eur opustila súťažiaca Eva a tvorcovia sa musia rýchlo zamyslieť, ako pokračovať a neporušiť pravidlá.

23.09.2022 11:00
farma, Foto:
Piatková Farma bude opäť plná emócií, konfliktov a ďalšieho odchodu zo súťaže.
debata (2)
herman, patrik herman, Čítajte aj Markíza sa otriasa v základoch: Kľúčová tvár spravodajstva odchádza po 26 rokoch

Kým prvé týždne na Farme vyzerali priam idylicky a nič nenasvedčovalo tomu, že diváci zažijú najväčšiu drámu za ostatné roky, atmosféra začala hustnúť v priebehu posledných dní. Zdanlivo dobre fungujúci kolektív, ktorý bol síce rozdelený na dva názorovo odlišné tábory, tvrdo pracoval na úlohách a televízny statok robil míľové kroky vpred.

Prvá dráma nastala, keď v utorok odvysielaná epizóda bola zakončená expresne rýchlym stiahnutím súťažiaceho Imricha Štefánika alias Barona. Ten sa vystatoval pred Filipom v čase, keď bol sluha. Filip pred kamerami zareagoval, že ide o neoprávnenú chválu a pomohol mu s jedným vedrom. To Barona mimoriadne nahnevalo, čo vyústilo v hlučnú konfrontáciu pri spoločnom stole za asistencie umelej inteligencie Alice. Následne nastalo peklo a hádky, ktoré vygradovali vyhrážkami fyzickou likvidáciou Filipa aj mimo šou, všetko bolo doplnené nevhodnými poznámkami na jeho vzhľad. Štefánik zároveň cielene poškodil drahé kamery na statku.

farma, Čítajte aj Toto sa na Farme neodohralo roky: Agresia, násilie a okamžitý vyhadzov zo šou

Štefánik sa od začiatku šou javil ako problémový element, vyvádzali ho z miery konkurenční súťažiaci, ktorí mu protirečili. Svoje agresívne správanie síce stupňoval, no nikdy nezašlo tak ďaleko, aby musel zasiahnuť štáb. Tentokrát už štáb zasiahol a Štefánika stiahli zo šou, bez možnosti rozlúčky.

Súťažiaci reality šou Farma Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Simona Krupová túži po kariére profesionálnej...
wednesday, Čítajte aj Tieto veľké seriálové hity čakajú na svoju premiéru! Takáto bude jeseň na Netflixe

Pripravte sa na ďalší odchod!

Tu sa však ťažký týždeň nekončí. V piatkovej epizóde bude gradovať hustnúca atmosféra, ktorú tentokrát nezvládla Eva Schwardy, ktorá patrila do malého tábora nadpriemerne inteligentných ľudí. Tí mali túto sezónu na Farme prinášať inovatívne a ekologické riešenia. Eva je uznávanou vedkyňou, vyštudovala biológiu, no neskôr sa začala venovať výskumu umelej inteligencie a v tomto odbore si urobila aj veľký doktorát. V minulosti absolvovala IQ testy v spoločnosti Mensa a jej skóre bolo vyššie, než dosiahol geniálny Albert Einstein. Ovláda až osem jazykov.

dezoláti, Čítajte aj Markíza sa ospravedlňuje za „dezolátov“: Došlo k zlyhaniu ľudského faktora, nie o úmysel

Eva to mala na Farme ťažké od samého začiatku, keďže problémom bol jej agresívny pes, ktorého si priviedla so sebou. Terčom kritiky sa stalo aj jej pracovné nasadenie, respektíve posedávanie, čítanie kníh, prípadne spánok. Do aktívneho budovania statku sa príliš nezapojila a čiastočne vypomáhala v kuchyni. Navyše neoplývala ani odolnou psychikou a so železnou pravidelnosťou plakávala alebo mala netradičné zmeny správania. Z milej a tichej introvertky sa stávala nepríjemná, uštipačná protivníčka, čo neraz vygradovalo do ostrejšej výmeny názorov.

Najnovší konflikt na Farme bol nad jej mentálne sily. Nepomohlo ani vysoké IQ a intenzitou nervového kolapsu sa vyrovnala odídeného Baronovi.

Dárius Haraksin Čítajte rozhovor Šéf novej televízie JOJ 24: Sme už pripravení vysielať, ale štart nechceme uponáhľať

Ako sa celá dráma začala?

Počas dňa ešte nič nenasvedčovalo tomu, že večer Farma zažije druhú drámu za jeden týždeň. Farmári intenzívne pracovali na svojich úlohách. Večer ich umelá inteligencia Alica vyzvala, aby zhrnuli svoj deň. Stačila jedna poznámka od súťažiaceho Šimona a bol oheň na streche. Ten poznamenal, že Eva sa opäť vyhla fyzickej práci.

Video

Reakcia na seba nenechala dlho čakať, Eva hodila pohár o stôl, ktorý sa rozbil a črepy takmer zasiahli súťažiacich. Nasledovala veľká hádka s viacerými urážkami a invektívami medzi Evou a zvyškom Farmy. Posledné dejstvo Evy spočívalo v mentálnom zrútení, keď v slzách a s nadávkami na perách zostala skrytá v spálni. Umelá inteligencia darmo pripomínala, že fyzické násilie v šou je neprípustné.

Po niekoľkých minútach sa Eva upokojila a vrátila sa k spoločnému stolu, kde sa všetkým za svoje nevhodné správanie ospravedlnila a uviedla, že na Farme má úmysel skončiť a následne si pobalila veci.

Eva Schwardy je ďalšou súťažiacou, ktorá tento... Foto: TV Markíza
Farma XIV, Eva Schwardy Eva Schwardy je ďalšou súťažiacou, ktorá tento týždeň opúšťa Farmu.

„Súťažiaca Eva Schwardy opustí reality šou Farma po situácií, ktorej vyvrcholením bol nešťastný incident, za ktorý sa farmárom ospravedlnila. Eva na Farme zažívala viaceré ťažké chvíle, keďže farmári jej nedávali priestor na realizáciu vynálezov, na ktorých jej veľmi záležalo. Po jej skratovom správaní, ktorému predchádzali mnohé nezhody s farmármi, sa po vzájomnej dohode s produkciou rozhodlo, že v súťaži nebude pokračovať,“ uzavrela jej účinkovanie televízia Markíza v oficiálnom vyhlásení.

Emočne vypätú epizódu odvysiela televízia Markíza v piatok od 20:30.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Farma 14