Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické relácie: Diskutovať budú Matovič, Heger aj Remišová

Témou politických diskusií v RTVS, na Markíze a ta3 budú menšinová vláda a energetická kríza.

10.09.2022 06:00
Igor Matovič, Eduard Heger Foto: ,
Igor Matovič a Eduard Heger po rokovaní o riešení vládnej krízy.
debata (1)

Vládna kríza sa formálne uzatvorila odchodom SaS z koalície. Vláda Eduarda Hegera však zostala menšinová a v parlamente má istých len 70 poslancov. Na presadenie zákonov tak bude potrebovať aj hlasy nezaradených poslancov a opozície.

Okrem turbulentnej politickej situácie však Slovensko čelí aj energetickej kríze. Témou víkendových politických diskusií budú tiež opatrenia, ktoré by pomohli zmierniť zdražovanie energií pre občanov a firmy, no vláda ich zatiaľ nepredložila.

richard dírer, Čítajte rozhovor Moderátor Dírer z ta3: O čom by som sa bavil s extrémistami? To by museli mať nejaký program

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) príde diskutovať do Sobotných dialógov Rádia Slovensko. Moderátorka Marta Jančkárová bude s predsedom vlády diskutovať o dôsledkoch rozpadu štvorkoalície a funkčnosti menšinovej vlády, a tiež o obsadení ministerstiev. Premiér bude v relácii sám, bez politického oponenta.

Nedeľné televízne diskusie odštartuje relácia V politike so štvoricou poslancov. Aj o opatreniach na na pomoc ľuďom v energetickej kríze budú hovoriť Romana Tabák (Sme rodina), Andrej Stančík (OĽaNO), Richard Takáč (Smer-SD) a Miroslav Žiak (SaS). Moderuje Rastislav Iliev. Aktualizácia: Romana Tabák do relácie neprišla, ospravedlnila sa z rodinných dôvodov.

TA3 Čítajte aj TA3 oslavuje 21. narodeniny. Pripravila špeciálne vysielanie aj unikátny dokument

Do relácie O 5 minút 12 prídu diskutovať ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí), jej oponentom bude predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. O riadení štátu po odchode SaS z vlády s nimi bude debatovať moderátor Marek Makara.

Do relácie Na telo prijali pozvanie minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a poslanec Marián Viskupič (SaS). S moderátorom Michalom Kovačičom budú hovoriť aj o tom, kto nahradí odchádzajúcich ministrov za SaS. Oficiálne zatiaľ nie sú známe mená, podľa koaličných lídrov by do ministerských kresiel mali nastúpiť odborníci, nie politici.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo