Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dúhové tričko moderátora V politike má dohru. Rada riešila sťažnosti divákov

Rada pre mediálne služby dnes riešila sťažnosti divákov na reláciu V politike.

07.09.2022 17:40
Richard Dírer Foto:
Moderátor relácie V politike Richard Dírer si obliekol tričko s dúhovým golierom.

V nedeľnej politickej diskusii V politike, ktorú vysielala TA3 v nedeľu 12. júna, bolo viackrát rušno. Diváci poslali Rade pre mediálne služby viacero sťažností, ktoré boli predmetom dnešného zasadnutia.

richard dírer, Čítajte rozhovor Moderátor Dírer z ta3: O čom by som sa bavil s extrémistami? To by museli mať nejaký program

O čom sa v relácii diskutovalo?

Hosťami relácie bola trojica poslancov – György Gyimesi z OľaNO, Jana Bittó Cigániková z SaS a Ladislav Kamenický zo Smeru-SD.

Po prebratí sporov medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom prišiel na rad aj návrh zákona o zákaze vyvesovania dúhových vlajok na úradoch, ktorý do parlamentu priniesol György Gyimesi spolu s opozičným exposlancom ĽSNS Tomášom Tarabom.

Moderátor Richard Dírer, ktorý mal oblečené tričko s dúhovým golierom, otvoril tému priamou otázkou na Gyimesiho: „Špeciálne kvôli vám som si zobral svoje gay tričko, aký máte s nami problém?“

Richard Dírer Čítajte viac "Niečo by ste pre nás mohli urobiť," odkázal Gyimesimu moderátor na margo zákazu dúhových vlajok

„Nemám s vami absolútne žiadny problém a nikdy som ani nemal. Ja mám problém s tým, aby sa tieto symboly a vlajky vyvesovali na štátnych budovách,“ oponoval poslanec. Moderátor kontroval otázkou, či v súkromnej televízii môže.

Záverečné slová relácie venoval moderátor poslancovi Gyimesimu: „Ja to uzavriem osobnou prosbou, naša komunita sa poteší, keď prídete aj s nejakým návrhom, ktorý nám bude uľahčovať život. Nehovorím o adopciách detí, nehovorím o homosexuálnych manželstvách. Ale niečo by ste pre nás mohli urobiť.“

Pozrite si zostrih častí relácie, na ktoré s diváci sťažovali, vo videu:
Video

Na čo sa diváci sťažovali?

„Viacerým divákov prekážalo, že moderátor Richard Dírer mal oblečené tričko s dúhovou vlajkou a verejne sa v ňom prihlásil k homosexuálnej orientácii, čím podľa sťažovateľov prezentoval subjektívne názory, rezignoval na rolu nestranného moderátora, robil propagandu komunite LGBTI a ohrozoval psychický a morálny vývin maloletých,“ uviedla hovorkyňa Rady Lucia Michelčíková s tým, že Rada sa zaoberala šiestimi sťažnosťami divákov na túto reláciu a všetky uznala ako neopodstatnené.

Rada sa zaoberala aj sťažnosťami divákov na seriál Rebelka z dobrej rodiny, ktorý vysielala Jednotka RTVS. V epizóde odvysielanej dňa 19. 6. bola zobrazená scéna milujúcich sa mužov, čo bolo podľa podávateľov podnetu poburujúce a ohrozujúce mravnú výchovu maloletých. Rada tieto sťažnosti rovnako uznala za neopodstatnené.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #V politike #TV TA3 #Rada pre mediálne služby