Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chudnutie alebo nová kriminálka? Diváci v tom nemali jasno

Televízie odštartovali ďalšie tri jesenné novinky: Extrémne premeny, Kriminálku Kraj a doku-sériu ŠTB: Prísne tajné.

08.09.2022 11:40
Extrémne premeny, Kriminálka Kraj Foto:
debata

V stredu 7. septembra sa v prvom jesennom dueli stretli ďalšie programové novinky. Televízia JOJ odštartovala nový seriál Kriminálka Kraj, televízia Markíza štvrtú sériu šou Extrémne premeny Slovensko – Druhá šanca na život a RTVS uviedla dokumentárny seriál ŠTB: Prísne tajné.

kriminálka kraj, Čítajte viac Jojka a jej nový seriál: Totálny kontrast! Snaha o prémiový obsah s očividnými chybami

Extrémne premeny víťazom v mladšom publiku

V obchodnej cieľovej skupine divákov vo veku od 12 do 54 rokov si jednoznačné prvenstvo pripísali Extrémne premeny Slovensko, ktoré sa v tejto cieľovej skupine stali aj najsledovanejším nespravodajským programom dňa. Dosiahli rating 6,6 % a podiel na trhu 25,9 %.

Realita šou o chudnutí tak odštartovali s podobnou sledovanosťou ako posledná séria odvysielaná pred dvoma rokmi, na jeseň 2020, kedy dosiahla rating 6,9 % a podiel na trhu 21,2 %.

Prvá epizóda z trinásťdielnej novinky Kriminálka Kraj, s ktorým Jojka pôvodne počítala už počas minuloročnej jesene, no do vysielania sa dostala až teraz, dosiahla sledovanosť 5,1 % a podiel na trhu 18,2 %.

Prvenstvo si v tejto cieľovej skupine pripísalo Počasie na Markíze, ktoré dosiahlo rating 7,6 % a podiel na trhu 32,9 %.

extrémne premeny, maroš molnár, Čítajte aj Boj o každého diváka sa stupňuje! Markíza vracia do hry kultovú reality šou

Kriminálka Kraj našla viac divákov v univerzálnom publiku

V univerzálnom publiku divákov vo veku nad 12 rokov si Kriminálka Kraj pripísala prvenstvo spomedzi nespravodajských programov. Zvedavých na ňu bolo 348-tisíc divákov. Nová kriminálka prekonala pri štarte Výnimočnú Nikol, ktorú sledovalo 340-tisíc divákov. Ostatné seriálové novinky už prilákali k obrazovkám viac divákov. Nemocnicu si pri návrate na obrazovky pozrelo 376-tisíc divákov, Pána profesora 362-tisíc divákov a zatiaľ neprekonaný hit Druhá šanca mal 503-tisíc divákov.

V Extrémnych premenách bolo na príbeh otca dvoch detí Andreja, ktorému sa pod vedením trénera Maroša Molnára podarilo schudnúť až 56 kilogramov, zvedavých 322-tisíc divákov, čo je o pár tisíc divákov menej, ako mala predchádzajúca séria na jeseň 2020. Tá si pri štarte pripísala 338-tisíc divákov.

Tretiu novinku – dokumentárny seriál ŠTB: Prísne tajné, ktorú Jednotka RTVS uvádza až po 22.00 hod, si na pozrelo 124-tisíc divákov.

ŠTB: PRÍSNE TAJNÉ Čítajte aj Temná minulosť ŠTB nebola nikdy úplne odkrytá. Seriál RTVS prináša nové odhalenia

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Extrémne premeny #seriál Kriminálka Kraj #sledovanosť TV