Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka zaútočí na Markízu: Po úspešnom štarte Slováci uvidia súboj veľkých šou

Počas ostatného víkendu odštartovala jubilejná séria šou Česko Slovensko má talent a má na konte prvé prekvapenie začínajúcej televíznej jesene.

10.09.2022 06:00
talent, Foto:
Desiata séria Talentu si vybojovala pozíciu jednotky na trhu počas obidvoch víkendových dní.
debata
richard dírer, Čítajte rozhovor Moderátor Dírer z ta3: O čom by som sa bavil s extrémistami? To by museli mať nejaký program

Netradične Jojka spustila vysielanie desiatej série v rámci super talentového víkendu. Prvé dve premiérové epizódy uviedla v sobotu a v nedeľu večer. Najmä, čo sa týka nedele, išlo o mimoriadne zaujímavý súboj. Talent sa postavil proti novej sérii markizáckej ťažiskovej šou. Takáto situácia ešte v minulosti nenastala a vôbec po prvýkrát si pomerali sily. A výsledky boli prekvapujúce. Ten, kto si myslel, že Tvoja tvár znie povedome bude obrovským ťahúňom ako minulú jar, tak sa mýlil.

kriminálka kraj, Čítajte aj Jojka a jej nový seriál: Totálny kontrast! Snaha o prémiový obsah s očividnými chybami

Talent si pre divákov pripravil strhujúce epizódy plné zaujímavých čísiel, overenú moderátorskú dvojicu, porotu v zložení, na ktoré je publikum zvyknuté a nechýbal ani legendárny účinkujúci – Pátrovič a jeho „nevlastný“ brat. Pričom išlo o jeden z najvtipnejších momentov, keď sa pod maskou skrýval Patrik Rytmus Vrbovský a nespoznala ho ani vlastná manželka a moderátorka Jasmina Alagič.

hokus pokus, Čítajte aj September na Disney+: Obrovská nálož premiérového obsahu! Budete nadšení!

V sobotu bolo na Česko Slovensko má talent zvedavých 303-tisíc divákov, no v nedeľu ich bolo o tretinu viac, 399-tisíc, a to napriek konkurencii Tváre. A tu sa odohralo spomínané prekvapenie. Asi len málokto čakal, že Markíza boj o diváka prehrá. Premiéru siedmej série imitačnej šou si pozrelo len 318-tisíc divákov.

koruna Čítajte aj Iba jediný seriál na svete to dokázal! Takto vyzerá unikátny pohľad na život Alžbety II.

Jojka očividne posilnená úspechom prvého super talentového víkendu sa rozhodla zmeniť schému vysielania desiatej série. Zabudnite na sobotné večery, ktoré v minulosti boli etablované. Počnúc touto nedeľou sa Česko Slovensko má talent presúva na nedeľný večer a bude opäť priamou konkurenciou markizáckej Tváre. Snaha o ďalšie oslabenie ťažiskovej šou konkurencie je zrejmá.

Richard Dírer Čítajte aj Dúhové tričko moderátora V politike má dohru. Rada riešila sťažnosti divákov

Či sa to oplatí, ukážu najbližšie týždne. Netreba zabúdať ani na RTVS, ktorá začiatkom októbra odštartuje druhú sériu obľúbenej šou Pečie celé Slovensko, ktorá minulý rok valcovala a pravidelne ju sledovalo viac ako 500-tisíc divákov. Čoskoro tak nastane netradičná, hoci zaujímavá situácia, keď v nedeľnom prime-time sa stretnú ťažiskové šou všetkých slovenských televízií a je jasné, že tento slot nemá šancu uniesť takýto nápor a krivky sledovanosti budú padať. Kto bude porazený a kto víťaz? To sa ukáže čoskoro.

Zdroj: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Česko Slovensko má talent #TV JOJ #televízna sezóna 2022/2023