Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Moderátorka Let's Dance bude tvárou novej šou. Tentokrát na obrazovkách RTVS

Po boku Martiny Zábranskej sa predstaví aj známy influencer Expl0ited.

09.09.2022 06:00
Martina Zábranská, Naj škola Foto:
Moderátorkou a kvízmajsterkou novej šou bude Martina Zábranská.
debata

Jednotka RTVS odštartuje v sobotu, 10. septembra, novú zábavno-vedomostnú šou Naj škola. Určená je pre žiakov základných škôl a osemročných gymnázií, pričom v súťaži má svoje želiezko v ohni každý slovenský okres. Kto získa finančnú výhru 10-tisíc eur, sa dozvieme až na konci školského roka, v júni 2023.

the resident, Čítajte aj Televízna sezóna štartuje: Tieto seriály, ktoré poznajú aj Slováci, ponúknu nové série

Moderátorkou a kvízmajsterkou šou bude Martina Zábranská, ktorá sa na jar zviditeľnila ako spolumoderátorka Viktora Vinczeho v tanečnej šou Let's Dance. Tentoraz bude mať po boku influencera Petra Altofa známeho ako Expl0ited.

„Divákov čaká veľmi zaujímavý program. Veľmi sa na Naj školu teším, neváhala som ani chvíľu a išla som do toho, lebo je to superprojekt, do ktorého sa zapojí celé Slovensko. Navyše je to zábavná a napínavá šou plná nečakaných momentov a skvelej energie,“ povedala moderátorka Martina Zábranská.

Moderátorkou a kvízmajsterkou novej šou bude... Foto: RTVS
Martina Zábranská, Naj škola Moderátorkou a kvízmajsterkou novej šou bude Martina Zábranská.

Súťaži predchádzalo internetové hlasovanie, do ktorého sa zapojilo viac ako 100-tisíc ľudí. Tí vybrali 72 škôl, ktoré sa súťaže zúčastnia. Počas nakrúcania vyraďovacích kôl sa už v štúdiu v Mlynskej doline vystriedalo doposiaľ viac ako 2-tisíc detí z celého Slovenska.

Scenáristom a spoluautorom celého projektu je Milan „Mimo“ Ambróz, ktorý má dlhoročné skúsenosti s televíznymi súťažami pre deti. V Naj škole sa objaví aj ako experimentátor, ktorý poodhalí princípy rôznych pokusov. „Chceli sme vytvoriť top súťaž pre základné školy. Šou, do ktorej by sa z roka na rok prihlasovalo viac a viac škôl a ktorá by sa stala prestížnou záležitosťou. Mám pocit, že sa nám to podarilo a už pri nakrúcaní bolo jasné, že Naj škola môže byť pokojne súčasťou aj prime time-u,“ povedal o projekte Mimo Ambróz.

V šou Naj škola sa po boku Martiny Zábranskej... Foto: RTVS
Naj škola V šou Naj škola sa po boku Martiny Zábranskej predstaví známy influencer Expl0ited.

Súťaž spája vedomosti, šikovnosť, ale aj šťastie

V základných kolách sa vystriedajú po tri tímy zo západného, stredného a východného Slovenska. Tímy reprezentujú traja súťažiaci pri pultoch a 30 ďalších žiakov v hľadisku. Súťažiaci pri pultoch zbierajú body odpovedaním na súťažné otázky či plnením rôznych úloh. Zvyšní súťažiaci v tíme odpovedajú tiež, ale tajne, a tak zbierajú tajné body, ktoré môžu na konci relácie zvrátiť celkový bodový stav.

Jedna zábavná úloha je vždy pripravená aj pre pedagógov. Víťazný tím z každého kola postupuje do osemfinále, po ktorom bude nasledovať štvrťfinále, semifinále a finále, v ktorom spoznáme Naj školu 2023, ktorá si okrem titulu odnesie aj výhru 10-tisíc eur.

V štúdiu RTVS v Mlynskej doline sa vystriedalo... Foto: RTVS
Naj škola V štúdiu RTVS v Mlynskej doline sa vystriedalo doposiaľ viac ako 2-tisíc detí z celého Slovenska.

„Naším cieľom je ukázať, že škola nie je nuda. Súťaž je určená pre žiakov druhého stupňa ZŠ, hlavne 7., 8. a 9. ročníka, čo je na televíznej obrazovke vôbec prvýkrát. Hlasovania sa zúčastňuje celá škola a aj pri samotnej súťaži sa zapája celé publikum, ktoré zbiera tajné body. Bolo pre nás dôležité, aby výsledok nestál len na troch súťažiacich pri pulte, ale zodpovednosť bola na celom tíme,“ povedal dramaturg RTVS Oliver Filan.

Prvá časť šou Naj škola sa na obrazovky Jednotky objaví už v sobotu, 10. septembra o 9.30 hod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Naj škola #Martina Zábranská