Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vládna kríza pokračuje. O nových ultimátach budú diskutovať Kollár, Pellegrini, Krajniak či Blanár

Prinášame prehľad víkendových politických diskusií v RTVS a na Markíze.

03.09.2022 06:00 , aktualizované: 04.09.2022 11:00
koalícia, Bôrik, Boris Kollár, Milan Krajniak Foto: ,
Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a minister práce Milan Krajniak (vpravo) počas tlačovej konferencie hnutia Sme rodina po rokovaní predstaviteľov strán vládnej koalície v hoteli Bôrik.
debata (1)

Hlavnou témou víkendových politických diskusií bude vládna kríza, ktorá pokračuje aj po vypršaní ultimáta strany SaS, na ktoré strana OĽaNO odpovedala 31. augusta desiatimi požiadavkami, ktorými podmieňuje odchod Igora Matoviča z vlády. Opatrenia štátu na kompenzáciu zdražovania pre občanov nie sú známe, schválenie opatrení proti vysokým cenám energií vláda opäť odložila.

parlament Čítajte aj Markíza a Jojka bijú na poplach! OĽaNO plánuje zaviesť špeciálny daňový odvod

V Sobotných dialógoch budú v Rádiu Slovensko diskutovať poslanci Gábor Grendel (OĽaNO) a Erik Tomáš (Hlas-SD). Reláciu moderuje Marta Jančkárová, vysiela ju aj okruh :24.

V relácii O 5 minút 12 sa v štúdiu Jednotky RTVS stretnú minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) a podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD). Moderátor Marek Makara bude s politikmi diskutovať aj o pomoci občanom a firmám v kontexte energetickej krízy a zdražovania.

Po letnej prestávke sa vracia na obrazovky Markízy relácia Na telo. Hosťami Michala Kovačiča budú predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Diskutovať budú aj o návrhu na zmenu ústavy, ktorý do parlamentu predložilo hnutie Sme rodina, a umožňoval by skrátiť volebné obdobie prostredníctvom referenda.

Aktualizácia: Hosťom relácie V politike bude predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Opozičný politik bude v relácii sám, moderátor Richard Dírer nekonkretizoval, ktorí politici odmietli účasť v diskusii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo