Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marek Vagovič bude mať v RTVS vlastnú reláciu

Na obrazovkách by mala mať premiéru na jeseň.

25.08.2022 15:50
Pezinok, ŠTS, Kuciak, vražda, pojednávanie,... Foto: ,
Hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 21. januára 2020. Na snímke predvolaný svedok a šéf investigatívneho tímu portálu Aktuality.sk Marek Vagovič počas brífingu pre média po skončení výpovede na pojednávaní.
debata (15)

RTVS bude mať novú diskusnú reláciu, ktorú bude viesť známy novinár Marek Vagovič. Informoval o tom generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj na Rade RTVS. Hovorkyňa Andrea Pivarčiová pre Mediaklik uviedla, že nová relácia by mala mať premiéru na obrazovkách Jednotky v novembri tohto roka.

Andrea Fajnorová Čítajte aj Čistky v spravodajstve RTVS pokračujú. Zmena nastáva na čele televíznej časti

Marek Vagovič bol šesť rokov tvárou spravodajského portálu Aktuality, kde zakladal oddelenie investigatívneho tímu. V apríli tohto roka začal externe spolupracovať s vydavateľstvom Postoj. Pre zmenu sa rozhodol, lebo sa chcel viac venovať písaniu a rozbehnúť aj vydávanie kníh.

Pred Aktualitami pôsobil v redakciách Pravda, SME, .týždeň a Domino fórum. V období 2006 až 2016 bol pätnásťkrát nominovaný na Novinársku cenu Nadácie otvorenej spoločnosti a sedemkrát ju vyhral. Vyštudoval históriu na Trnavskej univerzite v Trnave.

Nová diskusná relácia doplní v RTVS dva ďalšie podobné formáty – relácie Do kríža a Večera s Havranom.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS