Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Farma bude opäť iná. O divákov zabojuje nový moderátor aj umelá inteligencia

Nová sezóna odštartuje v pondelok 5. septembra.

27.08.2022 06:00
Farma XIV Foto:
Moderátor Marek Fašiang a hospodár Martin Bagar v reality šou Farma.
debata (1)
druhá šanca, Čítajte aj Veľké vyhodnotenie hlasovania! Toto je najhorší, ale aj najlepší slovenský seriál sezóny

Reality šou Farma je globálny televízny hit, ktorý bol za viac než 20 rokov predaný do vyše 50 krajín sveta a ďalšie stále pribúdajú. Na Slovensku funguje už neuveriteľných 11 rokov a je svetovým rekordérom. Toľko sérií a epizód doposiaľ nenatočila žiadna iná krajina na svete. Televízia Markíza odštartuje začiatkom septembra už 14. sériu.

Chatári Čítajte aj Markíza má nový komediálny seriál. Bude nástupcom Hornej Dolnej?

Aká bude nová Farma?

Novinkou je zmena na poste moderátora, kde Evu „Evelyn“ Kramerovú po štyroch sezónach vystrieda Marek Fašiang. Známy „tatušo“ z Oteckov na jar zahviezdil aj v tanečnej šou Let's Dance. Diváci ho tiež poznajú zo seriálu Svätý Max alebo z dabingu, kde prepožičal svoj hlas Harrymu Potterovi.

Marek sa stane prvým mužským moderátorom Farmy. Prvou moderátorkou bola Kvetka Horváthová, ktorá šou sprevádzala v rokoch 2011 až 2017, v desiatej sérii ju v roku 2018 vystriedala Evelyn. „Táto zmena nie je dôsledkom nejakej nespokojnosti s Evelyn ako moderátorkou. Jej prácu si veľmi vážime a máme veľmi dobré vzťahy. Farma však už vstupuje do svojej štrnástej sezóny a vnímame, že sa musí nejako vyvíjať a prinášať nové elementy, aby diváka stále bavila. Marek bol naša top preferencia, je to veľmi milý a sympatický človek a tešíme sa, že sa na takúto výzvu dal,“ povedala Silvia Majeská v rozhovore pre Mediaklik.

Marek sa stane prvým mužským moderátorom Farmy. Foto: TV Markíza
Farma XIV, Marek Fašiang Marek sa stane prvým mužským moderátorom Farmy.

Druhou novinkou bude nezvyčajná spoločníčka moderátora – umelá inteligencia Alica. Bude sa pravidelne prihovárať farmárom, spolu s nimi voliť duelantov a odovzdá im aj odkaz od vypadnutého. Farmári si však budú musieť zvyknúť na to, že Alica nemá city a nepozná zľutovanie. Bude ich neustále pozorne sledovať, a keď to vyhodnotí ako potrebné, zasiahne. Hoci Alica dostala príjemný ženský hlas, bude sarkastická a mať vždy pravdu. Pre farmárov bude tvrdým orieškom.

Koncept šou sa nezmení. Farmári si naďalej budú musieť poradiť s drsnými podmienkami na statku, s nedostatkom jedla či manuálnou prácou. Súčasťou Farmy bude rovnako hospodár Martin Bagar, ktorý je šéfom statku už od počiatku šou. Súťažiacim radí, ako zvládnuť povinnosti v náročných podmienkach a zadáva im úlohy. Je absolútnym farmárskym rekordérom, okrem trinástich slovenských sérií účinkoval v jednej sérii aj v českej verzii Farmy.

Hospodár Martin Bagar je šéfom statku už od... Foto: TV Markíza
Farma XIV, Martin Bagar Hospodár Martin Bagar je šéfom statku už od počiatku Farmy.

Farma X-tra bez Martina Šmahela

Farmu bude opäť dopĺňať na webe online formát Farma X-tra, ktorý však zmení formu. Kým v predchádzajúcich troch sériách sa na poste moderátora objavoval Martin Šmahel spolu s jedným z glosátorov, tento rok budú Farmou X-tra sprevádzať výlučne stand-up komici a glosátori. Nebudú chýbať Jakub Zitron Ťapák, Joe Trendy, Jakub Lužina a Tomy Kotty, ktorých doplnia tri nové mená, ktoré zatiaľ televízia neprezradila.

Prípravy na novú sériu Farmy trvali takmer šesť mesiacov, keďže ide o logisticky mimoriadne náročný projekt, na ktorom sa podieľa takmer 200-členný štáb. Začiatok výroby poriadne skomplikoval vírus covidu, ktorým sa nakazil jeden z účinkujúcich a musel zostať v karanténe. Pre náročné plánovanie výroby nebol možný posun začiatku a o jeho osude budú tvorcovia Farmy ešte rozhodovať.

Zostavu súťažiacich bude tvoriť štrnásť rôznorodých ľudí, ktorých Markíza vybrala spomedzi 3500 záujemcov. Bude medzi nimi aj päť nadpriemerne inteligentných ľudí, ktorí budú pracovať na rôznych automatizovaných riešeniach či zlepšovacích návrhoch, ktoré im zjednodušia ťažkú prácu.

Foto: TV Markíza
Farma XIV

Nová sezóna Farmy odštartuje na Markíze v pondelok 5. septembra. V pondelok, utorok a štvrtok uvedie televízia v druhom programovom okne bežné epizódy. V piatok bude reality šou patriť hlavný vysielací čas a v sobotu diváci uvidia Duely.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Farma 14 #televízna sezóna 2022/2023