Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Revolučné zmeny v Markíze: Toto sa na jej televíznych obrazovkách nestalo roky

Skupina Markíza prekvapila svojich divákov. Krátko pred štartom novej televíznej sezóny kompletne zmenila grafiku. Diváci môžu zmeny vidieť hneď teraz, keďže vizuálna podoba vysielania sa zmenila práve v stredu. Naposledy sa grafika menila v roku 2015.

10.08.2022 08:34
markíza, Foto:
Nová vizuálna podoba televízie Markíza.
debata (4)

Ikonické logo televízie Markíza prešlo refreshom a symbol „M“ sa stal jednotiacim prvkom ako súčasť log a grafických vizuálov naprieč všetkými stanicami skupiny Markíza. Podobne ako v prípade Markíza Krimi sa tak vďaka novým logám už aj televízie Doma a Dajto jasne hlásia k svojej príslušnosti v markizáckej rodine.

markíza, Čítajte aj Jeseň na Markíze: Po ťažkej sezóne predstavuje program plný najsilnejších premiér

„Na redizajne našich staníc sme intenzívne pracovali niekoľko mesiacov a s výsledkom sme mimoriadne spokojní. Verím, že rovnako pozitívne ho prijmú aj naši diváci a prinesie im ešte príjemnejší a kvalitnejší zážitok zo sledovania našej naozaj bohatej a pestrej jesennej programovej ponuky,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Vysielanie staníc skupiny Markíza sa zmenilo! Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Nové logo televízie Markíza.
Jakub Zitron Ťapák Čítajte rozhovor Jakub Zitron Ťapák: Nemám žiadnu hranicu, o čom sa môže a nemôže vtipkovať

Novú vizuálnu identitu skupiny Markíza vytvorila popredná kreatívna a dizajnérska agentúra Red Bee Creative so sídlom v Londýne, v spolupráci s interným tímom Centra marketingu TV Markíza. Red Bee Creative nedávno dokončila aj veľké projekty vizuálnej identity pre pobočky skupiny CME v Českej republike (TV Nova) a Rumunsku (Pro TV).

Sledovanosť TV Čítajte aj Televízie majú za sebou mimoriadne slabý mesiac. Top programu júla stačilo 350-tisíc divákov

„Markíza je už viac než štvrťstoročie líder televízneho trhu, chceme byť stále o krok vpred a udávať trendy. Túto ambíciu potvrdzuje aj naozaj moderný a progresívny grafický vizuál, ktorý dnešným dňom dostali všetky naše televízne stanice a s nimi súvisiace online platformy. Považujeme to za prvý darček pre našich divákov k blížiacim sa 26. narodeninám Markízy, priamo na 31. augusta 2022 však máme pripravené aj ďalšie veľké prekvapenie,“ povedal Michal Borec, riaditeľ Centra marketingu skupiny Markíza.

Ako najsledovanejšia rodinná televízia prináša Markíza celý rad špičkového zábavného obsahu, spolu s rešpektovaným spravodajstvom a vždy aktuálnou publicistikou. Redizajn zahŕňal aktualizáciu loga Markízy s cieľom zachovať ho ako „stred vesmíru“ a symbol stability.

hbo max, hbo, Čítajte aj Obrovské televízne zmeny: HBO Max končí! Nahradí ho "iná" streamovacia služba

„Logo si muselo zachovať existujúce dedičstvo značky, zostať rozpoznateľné a fungovať na viacerých platformách. Na dosiahnutie tohto cieľa bolo logo TV Markíza zjednodušené, aby sa zvýšila jeho funkčnosť. Teraz sa ľahšie používa a ikonickému „M“ sa dostalo oveľa väčšieho významu,“ vysvetľuje Jana Vavreková, vedúca kreatívneho oddelenia v rámci Centra marketingu skupiny Markíza.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023