Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezda z Harryho Pottera si zahrala v českom krimiseriáli. Nakrútil ho slovenský režisér Bebjak

Slovenskí diváci ho môžu čoskoro vidieť na kanáli Prima PLUS.

07.08.2022 06:00
seriál Duch Foto:
Herec Predrag Bjelac s režisérom Petrom Bebjakom počas nakrúcania seriálu Duch.
debata

Osemdielny kriminálny seriál s názvom Duch patril v uplynulých mesiacoch medzi najsledovanejšie seriály v Česku. Pre televíziu Prima ho nakrútili slovenskí režiséri Peter Bebjak a Róbert Šveda.

druhá šanca, sestričky, nemocnica, Čítajte aj Pátranie po najlepšom slovenskom seriáli pokračuje! Tieto nemajú šancu vyhrať...

Hlavným hrdinom seriálu je Emil Svoboda (Štepán Benoni), ktorý je síce vyšetrovateľom v elitnej jednotke Národnej centrály proti organizovanému zločinu, ale ambície a odvaha mu chýbajú. Po boku má však vyšetrovateľku Radku (Marta Dancingerová), ktorá má na rozdiel od neho odvahy na rozdávanie.

Emil nie je typický policajt. Je nenápadný a introvert, nevyniká vo fyzických akciách, skúšky zo streľby robieva na spodnej hranici a s kondičkou je na tom obdobne. Je síce priateľský, ale nikto z kolegov veľmi nestojí o priateľstvo s ním.

Z nakrúcania seriálu Duch Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Seriáloví vyšetrovatelia Emil (Štepán Benoni)...

Záhadný pomocník, ktorý mu zmení život

„Ako ste si všimli, tak sa veľmi potí. To ale nie je môj pot, je umelý. Emil je taký skôr analytik, ktorý pracuje na kriminálke – na ústredí proti organizovanému zločinu – a nie je zvyknutý chodiť do terénu. Vplyvom nejakých okolností sa dostane do akcie, a tá dopadne všelijako. K Emilovi sa totiž pridá taký pomocník, ktorý mu zmení život,“ prezrádza Štepán Benoni, ktorý bude mať po svojom boku okrem parťáčky Radky aj záhadného pomocníka.

„Je to schopná, ambiciózna žena, ktorá má rada presnosť, disciplínu. Je aj celkom ironická, čo je mi blízke, v tom si rozumieme.“ Čím sú si ale vzdialené, je Radkina drsná a odvážna stránka. „V tom sme od seba na hony ďaleko,“ hovorí herečka, ktorá sa vďaka natáčaniu stretne aj so svojím filmovým hrdinom.

Osada II Čítajte aj Pre jedného životný štýl, pre druhého nechcený experiment. ČT natáča druhú sériu Osady

„Som veľká fanúšička Harryho Pottera, a keď som sa dozvedela, že tu bude môj milovaný Igor Karkarov, tak som sa z toho ľahko fanúšikovsky zosypala. Ale je to taká skôr smiešna vsuvka,“ prezrádza so smiechom Marta Dancingerová o charizmatickom Predragovi Bjelacovi.

„Samozrejme, že tu hrám mafiána, nič iné sa mi neponúka, takže mafián Darko Besarabić. Ale je v tom trochu háčik,“ naznačuje herec juhoslovanského pôvodu, ktorý sa preslávil úlohou Igora Karkarova vo svetovom filmovom hite Harry Potter a ohnivá čaša. Od vtedy si však zahral množstvo ďalších charakterových postáv.

Aký bude mať vzťah s policajtmi a aký je skutočný motív toho, že je im po boku, zatiaľ neupresňuje. „Je tu háčik – a ten vám prezradiť nemôžem. Musíte byť trpezliví,“ usmieva sa trochu záhadne Predrag Bjelac. V seriáli sa ďalej objavia Petr Baťek a Pavel Baťek, Petr Vaněk, Pavel Nečas, herečka macedónskeho pôvodu Verica Nedeska a ďalší.

KukačkyII Čítajte aj Úspešné Kukačky dostanú pokračovanie. ČT nakrúca druhú sériu, práva kúpila aj RTVS

Pod scenárom sú podpísaní Peter Nagy, Tomáš Koňařík a David Laňka. Producentom seriálu je spoločnosť DNA producenta Rasťa Šestáka a režiséra Petra Bebjaka, ktorá pre české televízie nakrútila už viacero seriálov. Medzi najznámejšie patria Kriminálka Anděl, Specialisté či minisérie Herec a Spravedlnost, ktoré majú na konte Českých levov v kategórii Najlepší televízny film alebo miniséria. Slovenským divákom sú známe napríklad ich seriály Za sklom či Odsúdené, filmy Trhlina, Správa alebo televízny film Jozef Mak.

Prvú epizódu seriálu Duch uvidia slovenskí diváci na kanáli Prima PLUS v piatok, 19. augusta o 21.10 hod. a ďalšie vždy v piatkové večery v rovnakom čase.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bebjak #Prima PLUS #české seriály