Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza a jej najhoršia sezóna: Toto sa nikdy nestalo, aby stiahla až tri veľké šou

Nová televízna sezóna už klope na dvere, no prinášame čitateľom obzretie sa ešte za to starou.

02.08.2022 06:00
survivor, Foto:
Reality šou Survivor mala na Slovensku obrovský problém - nezáujem divákov.
debata (3)
Superstar, Čítajte aj Superstar rozbila nečakaná konkurencia: Ktorý program ju zlomil? Bude ďalšia séria?

Keď trhový líder oznamoval pred rokom svoje veľkolepé televízne plány, zdalo sa, že diváci sa neodtrhnú od televíznych obrazoviek. Stal sa presný opak. Odtrhli sa. A to poriadne. Markíza išla do sezóny 2021/2022 s netradične veľkým počtom reality šou.

sutaz emedi Mohlo by Vás zaujímať Zažite výnimočný deň na pľaci plný zážitkov. Kliknite na tento box, zapojte sa do súťaže a ste v žrebovaní!

Už na jeseň sa musela popasovať s klesajúcou obľubou Superstar, no tie najväčšie problémy priniesli až tri licencované šou, ktoré sa dokonca museli sťahovať z programu a hľadať iný vysielací slot. Takéto fiasko sa Markíze v jej doterajšej histórii ešte nestalo.

pán profesor, Čítajte aj Pán profesor sa po ročnej pauze vráti na obrazovky. Pozrite si prvé zábery z nakrúcania

1. Tvoja mini tvár znie povedome

Po úspechu dospeláckej verzie, vyrukovala Markíza počas minuloročnej neskorej jesene s novinkou – s detskou verziou imitačnej šou. Po mesiacoch hľadania detských talentov pripravila štyri epizódy. Vysielanie riskla v stredajšom hlavnom vysielacom čase. Na tento krok zareagovala Jojka, ktorá už naplno valcovala s jej Nemocnicou a konkurenčnú šou zlynčovala. Prvú epizódu sledovalo podpriemerných 314-tisíc divákov, druhá na tom bola ešte horšie a túto hranicu ešte podliezla.

druhá šanca, sestričky, nemocnica, Čítajte aj Pochválite slovenské televízie? Začína sa voľba najlepšieho seriálu sezóny

Markíza zatrúbila na ústup a po dvoch častiach Tvoja mini tvár znie povedome sa pratala z hlavného vysielacieho času. Presun na sobotné popoludnie bolo len potvrdením, že táto šou si na svoj úspech nezarobí. Tretia epizóda, respektíve, prvá, ktorá sa vysielala v sobotu sa prepadla do hrozivých hlbín, čo sa dalo aj predpokladať. Dosiahla len 3% sledovanosť s 13% podielom na trhu. Bez väčších ovácii tu aj dožila svoje vysielanie.

house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Takýto seriálový august tu ešte nebol! Prichádzajú absolútne televízne hity

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #Survivor Česko a Slovensko #Lego Masters