Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mediálny prestup: Ježová v TA3 končí. Už dlhšie cítila, že je čas na zmenu

Dlhoročná redaktorka TA3 prechádza do spravodajského tímu JOJky.

12.07.2022 06:00
Lenka Ježová Foto:
Redaktorka domáceho spravodajstva Lenka Ježová.
debata (3)

Redaktorka domáceho spravodajstva Lenka Ježová ukončila svoje pôsobenie v televízii TA3, kde pracovala od roku 2015.

„V TA3 som strávila 8 rokov svojho života. Ani neviem, ako to utieklo. Stretla som mnoho skvelých ľudí a začala si plniť svoj televízny sen. Dostala som mnoho príležitostí, ktoré si vážim. Áno, zažila aj nejedno sklamanie. Nie všetko je vždy ideálne, to ale v žiadnej práci. Dôležité je sa nevzdať. TA3 som dala veľký kus života aj srdca,“ uviedla na svojom facebooku.

Ako ďalej píše, už dlhšie cítila, že je čas na zmenu: „Potrebovala som už novú iskru. Neviem, čo ma čaká, je to desivé ale zároveň príjemná nevedomosť. Možnosti sú neobmedzené.“

talent, Čítajte viac Jojka sa vo veľkom chystá na jeseň: Toto sú prvé informácie o novej sérii Talentu

Z médií však neodchádza, ale prechádza do inej televízie. „Vraciam sa tam, kde som začínala, kde som sa so spravodajčinou stretla po prvý raz – áno idem späť do JOJky,“ prezrádza nové plány. Od augusta tak bude súčasťou spravodajského tímu televízie Joj.

„Ľudsky aj profesionálne sa tešíme, že bude Lenka Ježová súčasťou nášho tímu,“ vyjadrila sa hovorkyňa televízie Joj Lucia Tuhelová.

„V televízii JOJ som sa pred deviatimi rokmi zaúčala do spravodajskej práce a som rada, že budem opäť pracovať s ľuďmi, ktorí ma v mojich začiatkoch formovali po spravodajskej stránke. Teším sa na všetky výzvy, ktoré mi táto práca prinesie," dodáva Lenka Ježová.

TV jún Čítajte aj Markíze záver jarnej sezóny nevyšiel, Jojka odštartovala seriálové leto

Tri spravodajské televízie

Televízna skupina Joj v marci tohto roka oficiálne potvrdila prípravy samostatnej spravodajskej televízie s názvom Joj 24. Medzičasom už získala od Rady pre vysielanie a retransmisiu licenciu na celoplošné digitálne vysielanie. Spustiť by ju mala na jeseň, je tak pravdepodobné, že skúsená redaktorka sa stane súčasťou tímu novej televízie v portfóliu Jojky.

Od roku 2011 až donedávna bola na slovenskom televíznom trhu len jedna spravodajská televízia – TA3. V krátkom čase však budú na Slovensku už tri. Po vypuknutí vojny na Ukrajine spustila RTVS spravodajský okruh s názvom :24, ktorý mal dočasne nahradiť vysielanie Trojky. Napokon sa ho vedenie rozhodlo etablovať na plnohodnotný spravodajský okruh. A na jeseň sa pridá aj Joj 24.

Video: Lenka Ježová v poslednom príspevku pre TA3 s názvom „Poslanci národnej rady pokračujú v diskusii k návrhu na odvolanie ministra životného prostredia Jána Budaja“.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #TV TA3 #Joj 24