Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Prezidentka, Matovič či Kollár o prelomenom vete aj koaličných sporoch

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových reláciách v RTVS, na Markíze a TA3.

25.06.2022 06:00
Zuzana Čaputová, protiinflačný balíček Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová počas prijatia sociálnych partnerov súvislosti so schválením protiinflačného balíka zákonov v priestoroch Prezidentského paláca 6. júna 2022 v Bratislave.
debata (2)

Parlament prelomil veto prezidentky pri schvaľovaní Matovičovho balíka pomoci rodinám, ktorý prešiel vďaka podpore poslancov strany ĽSNS. Jeho ďalší osud je však neistý v súvislosti s avizovanou žiadosťou prezidentky o posúdenie ústavnosti legislatívneho procesu.

Hlasovanie tak ešte viac vyhrotilo vzťahy v koalícii a ohrozilo jej stabilitu. Zároveň v spoločnosti rastie nespokojnosť s protiinflačnými opatreniami a zvýšenie platov požadujú zamestnanci v školstve, zdravotníctve aj štátnej správe.

RTVS kandidáti rezník Čítajte viac Koalícia sa stále nedohodla na šéfovi RTVS, v hre je aj voľba v septembri

O situácii po prelomení veta prezidentky a schválení balíka pomoci rodinám prídu do rozhlasových Sobotných dialógov diskutovať minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a generálny manažér Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Reláciu moderuje Marta Jančkárová.

Nedeľné televízne diskusie odštartuje V politike na TA3 s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Ďalším hosťom bude politológ Jozef Lenč.

Richard Dírer Čítajte viac "Niečo by ste pre nás mohli urobiť," odkázal Gyimesimu moderátor na margo zákazu dúhových vlajok

Ďalšie fungovanie koalície v kontexte aktuálnych sporov bude tiež témou relácie O 5 minút 12. Pozvanie prijali poslanci Milan Vetrák (OĽaNO), Anna Zemanová (SaS) a Marián Kéry (Smer-SD). Moderátor Marek Makara sa bude politikov pýtať aj na valorizácie dôchodkov a zvyšovanie platov učiteľov, zdravotníkov a štátnych úradníkov.

Hosťami moderátora Michala Kovačiča v relácii Na telo budú predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a podpredseda Hlasu-SD Richard Raši. Diskutovať budú aj tom, že SaS opäť odmietla chodiť na koaličné rady a počas leta chce zvážiť zotrvanie v koalícii.

Na telo tiež prinesie výsledky aktuálneho prieskumu agentúry FOCUS, tentokrát zameraného na imunitu poslancov voči väzobnému stíhaniu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo