Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: Matovič, Krajniak či Raši o sporoch vlády aj protestoch učiteľov

Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a TA3.

18.06.2022 06:00
sulik, matovic Foto: ,
Neprekvapuje, že Igor Matovič a Richard Sulík sa nevedia dohodnúť na kompenzáciách za drahšie energie pre ľudí a firmy. Naposledy sa totiž asi na niečom zhodli pri uzatváraní koaličnej zmluvy.
debata (2)

Vzťahy v koalícii sú stále napäté. Situáciu využíva opozícia, ktorá sa snaží o pád vlády cez referendum. Odvolať chce aj ministra hospodárstva Richarda Sulíka a ministra životného prostredia Jána Budaja. Ministri pritom nemôžu počítať s hlasmi všetkých koaličných poslancov. Aké sú možnosti na upokojenie situácie v koalícii?

Nespokojnosť so svojím finančným ohodnotením už dali na proteste najavo učitelia, nespokojní sú aj zdravotníci a ozývajú sa zamestnanci aj v iných sférach. Aké opatrenia pripravuje vláda? Kde na to zoberie peniaze?

Nielen o týchto témach, ale aj o cenách plynu a znižovaní jeho dodávok z Ruska budú politici diskutovať vo víkendových politických reláciách.

RTVS kandidáti rezník Čítajte aj Rezník mimo hry? Komisia odporúča na post šéfa RTVS Búzu a Machaja

Sobotných dialógoch na Rádiu Slovensko budú diskutovať poslanci Juraj Šeliga (Za ľudí) a Richard Takáč (Smer-SD). Moderátorka Marta Jančkárová bude s politikmi diskutovať o sporoch v koalícii, zdražovaní a pomoci ľuďom.

V nedeľnej relácii TA3 V politike bude o aktuálnych témach diskutovať trojica poslancov Monika Kavecká (OĽaNO), Peter Cmorej (SaS) a Denisa Saková (Hlas-SD), ktorú doplní Michal Šimečka, podpredseda Európskeho parlamentu a predseda hnutia Progresívne Slovensko. Reláciu moderuje Rastislav Iliev.

Igor Matovič s manželkou Pavlínou Čítajte aj Pavlínka na hrad, Matovič do kuchyne! Výroky ministrovej manželky rozdelili spoločnosť

Do relácie O 5 minút 12 prídu diskutovať minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) a podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši. Hlavnými témami relácie budú možnosti zvyšovanie platov učiteľov a zdravotníkov, a tiež nastavenie sociálnej pomoci a opatrenia na podporu rodín aj v kontexte prezidentkinho veta. Reláciu moderuje Marek Makara.

V relácii Na telo sa v dueli stretnú minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš. Moderátor Michal Kovačič bude so svojimi hosťami diskutovať aj o miliardovom balíčku, ktorého osud je stále nejasný. V úvode prinesie relácia prieskum o tom, aké šance na znovuzvolenie má prezidentka Zuzana Čaputová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba