Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

K Netflixu či HBO Max pribudol Disney+. Ktorú službu si vybrať a koľko to bude stáť?

Okrem zahraničných gigantov sa o priazeň divákov uchádzajú aj slovenské online platformy.

17.06.2022 06:00
streamovacie služby, TV Foto:
debata

Streamovacie služby prudko naberajú na popularite. K najrozšírenejším službám Netflix, HBO Max či Apple TV+ pribudol už aj Disney+. Príchod na Slovensko avizovali aj SkyShowtime a Discovery+, ktorá by sa mala spojiť s HBO.

Okrem zahraničných gigantov sa o priazeň divákov uchádzajú aj slovenské televízie, ktoré lákajú predplatiteľov svojich online platforiem najmä na domácu tvorbu, ktorú môžu vidieť v predstihu a bez reklamy.

disney+, disney, Čítajte viac Veľký deň pre televízne Slovensko: Svoje pôsobenie začína u nás svetový streamovací gigant

Diváci všetkých vekových kategórií si tak môžu vyberať zo širokej filmovej a seriálovej ponuky, ktorú si môžu pozrieť, kedy majú čas a chuť. Pri pozeraní ich neobmedzuje ani jazyková bariéra, lebo ponúkaný obsah je už s titulkami alebo dabovaný.

Všetko však niečo stojí. Ktorú streamovaciu službu si teda vybrať a koľko to bude stáť?

Disney+

Z internetových gigantov sa o divákov uchádza už aj Disney+, ktorý odštartoval na Slovensku 14. júna. Ponúka vyše 700 filmov, viac ako 700 seriálov a zbierku 130 exkluzívnych titulov z pôvodnej tvorby. Medzí najväčšie ťaháky patrí tvorba štúdií Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic či Star. Fanúšikov Star Wars poteší špeciálna miniséria Obi-Wan Kenobi, a tiež celá ságu Skywalkerov. V ponuke si predplatitelia nájdu aj akčnú komédiu Free Guy s Ryanom Reynoldsom, Simpsonovcov alebo Kliniku Grace.

V uvádzacej akcii ponúka Disney+ o tretinu lacnejšie ročné predplatné. Zákazníci tak získajú dvanásť mesiacov za cenu ôsmich. Bežná cena mesačného predplatného je 7,99 eura, ročného zasa 79,90 eura. Predplatitelia môžu obsah sledovať na štyroch obrazovkách súčasne.

Netflix

Netflix je lídrom na poli streamovacích služieb. Na Slovensku je dostupný už od roku 2016 a z jeho bohatej knižnici si vyberie každý. Kultovými sú seriály Stranger Things alebo Zaklínač, medzi najsledovanejšie patria tiež Bridgerton alebo Maid. Z filmov napríklad Blade Runner 2049 alebo Spider-Man: Ďaleko od domova.

Predplatitelia si môžu zvoliť z troch balíkov služieb v cene od 7,99 eura do 11,99 eura mesačne. Líšia sa kvalitou videa a počtom zariadení, na ktorých je možné obsah súčasne sledovať. V základnom balíčku Basic za 7,99 eura dostane používateľ video v štandardnej kvalite a môže ho sledovať len na jednom zariadení. Stredný balíček Standard za 9,99 eura je vo full HD kvalite a dostupný na dvoch zariadeniach súčasne. Najdrahší balíček Premium za 11,99 eura ponúka ultra HD na štyroch zariadenia súčasne.

HBO Max

Na HBO MAX nájdu predplatitelia filmy a seriály z produkcie Warner Bros., HBO, Max Originals, DC či Cartoon Network. Filmy z produkcie Warner Bros sú na platforme dostupné už 45 dní po ich celosvetovej premiére v kinách. Aktuálne je v ponuke viac ako 1 100 filmov a 400 seriálov, počnúc klasikou ako Čarodejník z krajiny Oz až po sci-fi Dunu, kultové seriály ako Hra o tróny, True Detective, Westworld, Priatelia alebo Sex v meste.

Bežná cena je 6,99 eura mesačne alebo pri ročnom predplatnom s 34 percentnou zľavou za 54,99 eura. V ponuke je aj Flexi cena za 8,99 eura mesačne, kde sú v balíku aj televízne kanály HBO. Predplatné ponúkajú aj operátori za zvýhodnenú cenu zhruba 5 eur mesačne.

Predplatiteľ si môže vytvoriť päť používateľských profilov na jeden účet a sledovať filmy a seriály na troch zariadeniach súčasne. Tituly je možné po stiahnutí do zariadenia sledovať aj offline.

Apple TV+

Apple TV+ odštartovala koncom roka 2019 s ponukou vlastného obsahu pod značkou Apple Originals. Seriály, filmy a dokumenty pribúdajú do ponuky každý mesiac. Predplatitelia nájdu v obsahu seriály ako The Morning Show, The Foundation (Nadácia) alebo Ted Lasso, z filmov spomeňme Greyhound alebo Palmer. Pri väčšine seriálov vychádzajú prvé tri epizódy naraz a ďalšie sú postupne zverejňované v týždenných intervaloch.

Mesačné predplatné Apple TV+ je 4,99 eura, pri kúpe zariadenia Apple je na 3 mesiace zadarmo. Zdieľať sa môže s piatimi členmi rodiny a pozerať súčasne na šiestich zariadeniach.

Prime Video

Prime Video ponúka okrem obľúbených filmov a seriálov tiež exkluzívny obsah pod značkou Amazon Originals. V ponuke je napríklad triler The Report, dráma Stratené mesto Z (The Lost City of Z) či Úžasná pani Maiselová (The Marvelous Mrs. Maisel), z filmov Spider-Man: No Way Home alebo Hotel Transylvania 4: Transformania.

Mesačné predplatné je 5,99 eura. Používatelia si môžu vytvoriť šesť profilov na jeden účet a sledovať filmy a seriály na troch zariadeniach súčasne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #streamovacie služby #Voyo #Prime Video #Apple TV Plus #HBO Max #Disney+ #JOJ play #Edisonline