Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Talkšou Ellen DeGeneres sa definitívne skončila. Rozlúčila sa apelom na divákov

Populárna talkšou americkej moderátorky odvysielala viac ako 3200 epizód.

04.06.2022 07:00
Finálna epizóda talkšou Ellen DeGeneres Foto:
Finálna epizóda talkšou Ellen DeGeneres.
debata

Populárna talkshow americkej moderátorky Ellen DeGeneres odvysielala svoju poslednú epizódu, ktorá zavŕšila jej 19 rokov trvajúcu šnúru na televíznej scéne. Rozlúčkový diel označila agentúra AP za „festival lásky“.

Celebritami záverečného dielu boli herečka Jennifer Aniston a popové speváčky Pink a Billie Eilish. Ellen DeGeneres v ňom popisovala aj zložité začiatky relácie či posun v pozícii sexuálnych menšín v Spojených štátoch a nakoniec apelovala na súcit divákov.

the morning show, Čítajte aj Jennifer Aniston bude ďalej rozosievať síru! Tento seriál sa dočká novej série

Nemohla som hovoriť gay

„Keď sme s reláciou začínali, nemohla som hovoriť gay,“ uviedla moderátorka, ktorá v roku 2008 uzavrela sobáš so svojou dlhoročnou partnerkou, herečkou Portiou de Rossi. Nešpecifikovala, kto jej to zakazoval, ale údajne nemohla ani hovoriť o homosexuálnych manželstvách, pretože neboli legálne. „A teraz hovorím ‚manželka‘ stále,“ pokračovala 64-ročná DeGeneres.

Prvý diel jej popoludňajšej talkšou sa vysielal v septembri 2003 a nasledovalo asi 3200 ďalších, rozložených do devätnástich sérií. Relácia sa preslávila vďaka vtipom o celebritách, rozdávaniu darčekov i tanečným kúskom jej hlavnej tváre, sumarizuje televízia NBC News.

20 rokov na obrazovkách

„Pred dvadsiatimi rokmi, keď sme sa snažili reláciu ponúkať, si nikto nemyslel, že by to mohlo fungovať,“ spomínala moderátorka v poslednej epizóde. Médiá pripomínajú, že jej kariéra bola na prelome tisícročí v problémoch v nadväznosti na koniec jej sitkomu Ellen. V roku 1997 oznámila, že je lesba, a seriál bol o rok neskôr ukončený.

ms. marvel, marvel, Čítajte aj Seriálový jún: Na začiatku leta prichádzajú top hity! Nebudete stíhať pozerať...

Prvým hosťom DeGeneres po spustení jej talkšou bola hviezda sitkomu Priatelia Jennifer Aniston, ktorá si svojím návratom pri poslednej epizóde pripísala 20. účasť v relácii. „Milujem ťa, hrozne si vážim teba a to, čo si dala svetu za posledných devätnásť rokov,“ lúčila sa s moderátorkou. Podobné slová si DeGeneres vypočula aj od Billie Eilish a Pink, ktorá je autorkou znelky relácie.

Veci, ktoré sa nemali stať

Medzinárodne licencovaná šou si po väčšinu svojho vysielania udržiavala vysokú sledovanosť, píše NBC News. V roku 2020 sa dostala do problémov po tom, ako web BuzzFeed News priniesol výpovede bývalých zamestnancov o „jedovatom“ pracovnom prostredí a reláciu opustila trojica producentov. DeGeneres sa potom vo vysielaní ospravedlnila za „veci, ktoré sa nemali stať“.

Teraz povedala, že ešte nevie, čomu sa bude venovať v najbližších rokoch. So svojou talkšou sa rozlúčila apelom na divákov. „Dúfam, že som vás inšpirovala k tomu byť sami sebou… A keď má niekto dosť odvahy vám povedať, kým je, majte dosť odvahy na to ho podporovať, aj keď nerozumiete, “ uviedla. „Súcit je to, čo robí svet lepším,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #talkšou Ellen DeGeneres