Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prieskum: Spravodajstvo RTVS označili diváci za najobjektívnejšie

Spravodajstvo verejnoprávnej televízie si zvolila takmer štvrtina opýtaných.

05.06.2022 07:00
moderátori RTVS Foto:
debata (5)

Diváci označili televízne spravodajstvo RTVS za najobjektívnejšie už desiaty raz po sebe. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu agentúry MEDIAN SK zameranom na prvý kvartál 2022. Respondenti odpovedali na otázku „Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie spravodajstvo?" a vybrať si mohli iba jednu televíziu.

trojka, Čítajte aj RTVS plánuje návrat Trojky: Po novom bude mať päť televíznych okruhov

Spravodajstvo verejnoprávnej televízie označilo za najobjektívnejšie 24,4 % opýtaných, druhým v poradí bolo spravodajstvo TA3, ku ktorému sa priklonilo 21,7 % respondentov. Spravodajstvo televízie Markíza uviedlo 19,9 % a televíziu Joj spomenulo 16,9 % respondentov. Inú televíziu uviedlo 1,5 % opýtaných a 14,6 % respondentov sa k otázke nevyjadrilo.

„Veľmi si vážime priazeň našich divákov, a teší nás, že spravodajstvo RTVS dlhodobo vnímajú ako najobjektívnejšie na slovenskom televíznom trhu. Spustenie spravodajského okruhu RTVS sa stretlo s pozitívnou diváckou odozvou a získava nezastupiteľné miesto vo verejnoprávnom vysielaní," uviedol poverený riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Attila Lovász.

MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v období január až marec 2022. Na prieskume sa zúčastnilo 2081 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #RTVS