Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rusi prišli definitívne o Netflix: Moskva chce miliónové odškodné

Stránka a aplikácie americkej streamovacej služby sú už v Rusku nedostupné.

01.06.2022 11:26
Netflix Foto: ,
Netflix prišiel o predplatiteľov v Rusku.
debata (4)

Ruskí predplatitelia stratili prístup k Netflixu. Stránka a aplikácie americkej streamovacej služby sú už od piatka v Rusku nedostupné. Podľa slov hovorcu spoločnosti ide „o zrealizovanie stiahnutia sa z ruského trhu“, ktoré bolo oznámené v marci.

novinky netflix, kolaz Čítajte viac Júnové filmové novinky na Netflixe: Pripravte sa na bojovú akciu aj sci-fi od režiséra Top Gunu

Netflix sa rozhodnutím ukončiť prevádzkovanie svojej služby pripojil k množstvu západných spoločností, ktoré pozastavili služby alebo podnikanie v krajine pre ruskú inváziu na Ukrajinu. Spoločnosť mala v Rusku 700-tisíc predplatiteľov, o ktorých týmto rozhodnutím prišla. Celosvetovo má Netflix vyše 220 miliónov predplatiteľov.

Rusi prišli aj o najnovšiu sériu seriálu Stranger Things.

Moskva sa odchodu zahraničných firiem z ruského trhu bráni. Už v máji žalovali moskovskí právnici západné firmy, ktoré odišli z Ruska po tom, ako Rusko 24. februára napadlo Ukrajinu. Podľa nich porušili práva ruských spotrebiteľov.

Netflix Čítajte viac Netflix koná raketovo rýchlo! Lacnejšie predplatné spojené s reklamami chce zaviesť už čoskoro

Medzi žalovanými spoločnosťami boli aj spoločnosti ako Apple a Netflix. V hromadných žalobách od nich požadovala morálne odškodnenie 60 miliónov rubľov (512-tisíc eur) pre používateľov Netflixu a 90 miliónov rubľov (768-tisíc eur) od spoločnosti Apple za zníženie funkčnosti a hodnoty jej zariadení. Požadované sumy by sa mohli zvýšiť, ak sa k žalobám pripojí viac ľudí.

Netflix už v marci zastavil všetky budúce projekty a akvizície v Rusku a pozastavil tam svoju streamovaciu službu. Očakáva sa, že ruský súdny systém rozhodne v prospech ruských spotrebiteľov. Ľudia však môžu dúfať, že sa dočkajú odškodnenia, len ak sa západné spoločnosti rozhodnú jedného dňa do Ruska vrátiť.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #vojna na Ukrajine