Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS sumarizovala: Splnila si všetky zákonné povinnosti, chváli sa výsledkami

RTVS dosiahla v roku 2021 sumárnym podielom na trhu (15,1 percenta) najlepší výsledok televíznej sekcie za ostatných 11 rokov, v prípade najsledovanejšieho času za ostatných 12 rokov.

14.05.2022 07:00
debata
disney+, disney, Čítajte aj Disney+ tesne pred príchodom na Slovensko: Na konkurenciu útočí lákavou ponukou

Vyplýva to z Výročnej správy o činnosti a hospodárení RTVS za rok 2021, ktorú vo štvrtok prerokovala a vzala na vedomie Rada RTVS. Orgán dohľadu verejnoprávneho média skonštatoval, že v rámci programových služieb si RTVS splnila všetky zákonné povinnosti.

rtvs, správy rtvs, Čítajte aj RTVS avizuje novinky vo vysielaní: Hlavné televízne spravodajstvo čakajú zmeny

Bilančná správa poukazuje na to, že hlavnú spravodajskú reláciu Správy RTVS o 19:00 si v roku 2021 pozrelo v priemere 342-tisíc divákov. „Medziročne je to pokles o 19-tisíc divákov, no zároveň ide o druhú najvyššiu hodnotu za posledných 14 rokov,“ upozornili predkladatelia. Vo výročnej správe zdôraznili aj stabilnú dôveru verejnosti v spravodajstvo verejnoprávneho média, prezentovanú v prieskumoch.

lets dance, Čítajte aj Slovensko sa opäť roztancovalo! Let's Dance je totálnym jarným triumfom Markízy

Skonštatovali aj potvrdenie záujmu detského diváka o vysielanie RTVS. „V priemere sledoval denne detský divák vysielanie RTVS 68 minút, v porovnaní s rokom 2020 je to nárast o štyri minúty,“ spresnili.

V prípade rozhlasového vysielania predkladatelia výročnej správy konštatujú, že Slovenský rozhlas potvrdzuje svoju stabilnú pozíciu na trhu a nezastupiteľnú úlohu média verejnej služby.

ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Prémiová miniséria má svoj záver za sebou: S Ultimátom sme spokojní, hovorí Jojka

„Týždenne si niektoré zo šiestich v národnom prieskume monitorovaných rádií zapne 36,2 percenta ľudí vo veku 14 – 79 rokov, čo predstavuje viac ako 1,6 milióna poslucháčov. Denne je to takmer 900-tisíc poslucháčov s podielom na trhu viac ako 26,6 percenta,“ informuje RTVS v správe.

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS