Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Film Láska hory prenáša má rekord: Do tímu pribudlo postupne päť detí

Slovensko-česká komédia vznikla s dôrazom na ekológiu, no má prvenstvo aj v počte narodených detí.

11.05.2022 11:30
Laska hory prenasa, Jakub Machala, Radka Babincova Foto:
Na nakrúcaní komédie Láska hory prenáša vidno režiséra Jakuba Machalu s partnerkou Radkou Babincovou a ich dcérou.
debata

Komédia z horského prostredia, ktorá sa pred pár dňami dostala do kín, sa môže pochváliť nielen príbehom a zaujímavým spôsobom rozprávania. Neveste sa v jednom z tatranských hotelov stratí ženích tesne pred svadbou a film rozpráva dej z troch rôznych uhlov pohľadu troch kľúčových osôb.

Laska hory prenasa Čítajte viac Komédia môže byť vtipná aj bez nechutností, hovorí režisér filmu Láska hory prenáša

Film českého režiséra Jakuba Machalu, ktorý si do svojho projektu okrem slovenskej produkčnej firmy prizval aj mnoho slovenských hercov, vznikol s veľkým dôrazom na ekológiu. Producentky z Bright Sight Pictures sú ambasádorky tzv. green screen a robili všetko preto, aby minimalizovali ekologický dopad nakrúcania na životné prostredie.

Zároveň sa ale filmárom podaril ešte jeden rekord – v počte producentských potomkov narodených počas nakrúcania!

Počas trvania projektu, teda od vývoja scenára, ktoré sa začalo vo februári 2020 až po distribúciu do kín v máji 2022, sa štyrom producentským rodinám podieľajúcich sa na filme narodilo dohromady až päť detí. Rodičmi sa stali producent Daniel Brogyányi aj producentky Simona Bago Móciková, Radka Babincová a Kateřina Buzková, pričom posledné dve spomenuté sa s bábätkami dokonca zúčastnili nakrúcania.

Zábery z filmu Láska hory prenáša Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Záber z filmu Láska hory prenáša. Česká herečka...

„Láska hory prenáša je už druhým filmom, ktorý sme nakrúcali s dcérou. Tým prvým bola na jeseň 2020 dráma Mariany Čengel Solčanskej Slúžka, v ktorej si dokonca ako trojmesačná aj zahrala. Pri nakrúcaní Láska hory prenáša mala zrovna osem mesiacov a prechádzala separačnou krízou, takže musela byť nonstop pri mne, čo by bolo dosť náročné aj v komforte domova. Bolo ale skvelé sledovať, ako ju všetko zaujíma, je to veľmi zvedavé dieťa,“ hovorí Radka Babincová, slovenská producentka zo spoločnosti Bright Sight Pictures. Jej partnerom a otcom dieťaťa je režisér filmu Jakub Machala, pre ktorého išlo o režisérsky debut na poli celovečerného fil­mu.

Jan Zizka Čítajte aj Historický veľkofilm o Žižkovi aj s hviezdami svetového filmu! Pozrite si prvé zábery

„Keď som bol naplno ponorený do režírovania, dcéra bola s mojou partnerkou/pro­ducentkou filmu Radkou. Väčšinou sme sa stretli až večer na hotelovej izbe, obaja vyčerpaní z rodičovsko-pracovných povinností. Boli sme radi, že sme vôbec prehodili pár unavených viet a išli spať. Určite som bol ale rád, že sme na nakrúcaní boli všetci spolu, neviem si predstaviť, že by sme sa mesiac nevideli,“ spomína Jakub Machala na nakrúcanie, ktoré komplikovala aj prebiehajúca pandémia koronavírusu.

Na výsledku sa však podpísalo v prvom rade filmárske nadšenie mladých tvorcov, čo potvrdzuje väčšina prvých ohlasov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska