Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fanúšikovia Bollywoodu majú o zábavu postarané! India spustila svoj "Netflix"

Indiu čaká nový level televíznej zábavy.

04.05.2022 13:48
debata

Indická národná spoločnosť pre rozvoj filmu NFDC (National Film Development Corporation of India) bola založená Ministerstvom informácií a vysielania indickej vlády s cieľom podporovať a organizovať efektívny rozvoj indického filmového priemyslu. S týmto zámerom a snahou propagovať indickú kultúru prostredníctvom kinematografie, napomáhať rastu indickej kinematografie a získať pre ňu celosvetové uznanie vytvorilo NFDC v spolupráci so spoločnosťou Prozeta streamovaciu Video-on-Demand (VoD) platformu Cinemas of India.

stranger things, Čítajte aj Mega tučný balík! Netflix sa pri novej sérii Stranger Things poriadne plesol po vrecku

Spoločnosť Prozeta pomocou svojej VoD streamovacej platformy QuickMedia pretvorila túto pôvodnú platformu, spustenú v roku 2012, na produkt špičkovej kvality porovnateľný s tými najlepšími globálnymi VoD streamovacími platformami. V noci z utorka na stredu 4. mája tak bola spustená upgradovaná platforma s kompletným redizajnom webu a novými funkciami.

darth vader, obi-wan kenobi, Čítajte aj Dokonalý seriálový máj je tu! Prichádzajú nenormálne dobré televízne hity

Diváci tak môžu napr. darovať predplatné, vyberať viac titulov a zvukových stôp, spustiť až tri účty pod jedným hlavným účtom, pridať film do svojho zoznamu, chatovať s robotom, nastaviť tmavý a svetlý režim, lajkovať obľúbený film, zdieľať svoje názory na film na sociálnych sieťach či získať odporúčania na pozeranie ďalšieho filmu podľa ich preferencií. Pre verejné inštitúcie, ako sú školy či úrady, je k dispozícii inštitucionálne predplatné za zvýhodnené ceny alebo úplne zadarmo. Webová platforma je samozrejme úplne responzívna.

senior year, Rebel Wilson Čítajte aj Májová ponuka filmov na Netflixe: Zábavný úlet s Rebel Wilsonovou aj Omar Sy ako policajt

Onlinová platforma umožňuje divákom sledovať indické filmy v 21 regionálnych jazykoch, čím borí geografické, sociálne a medzikultúrne bariéry. Film Gandhi je napr. k dispozícii v 8 rôznych indických jazykoch. Filmy môžu navyše záujemcovia vidieť za symbolické ceny, a tak si indické filmy získavajú stále viac divákov a sú tiež inšpiráciou pre začínajúce indické talenty v oblasti kinematografie. V priebehu rokov NFDC spolupracovalo s niektorými z najuznávanejších indických filmárov, akými sú Satyajit Ray, Mira Nair, Aparna Sen, Shyam Benegal, Govind Nihalani, Mrinal Sen, Richard Attenborogh, Adoor Gopalkrishnan a Ketan Mehta.

kolaz, HBO Max Čítajte aj Nové filmy na HBO a HBO Max: Môžete sa tešiť na na najnovšieho Jamesa Bonda aj na Candymana

QuickMedia je cloudová služba, ktorá kombinuje správu a distribúciu obsahu a možnosti jeho monetizácie – teda spoplatnenie divákom. Vďaka vysokej flexibilite a škálovateľnosti poskytuje klientom príležitosť rýchlo a ľahko vytvoriť komplexnú online video platformu s podporou všetkých bežných typov videoobsahu – Video on Demand, živé vysielanie aj lineárne televízne vysielanie. Doručovanie obsahu po celom svete je zaistené prostredníctvom globálnych sietí CDN a cloudových služieb. To umožňuje plynulo dodávať vysoko kvalitné video do akéhokoľvek zariadenia kdekoľvek na svete.

Vďaka formátu LL-HLS a robustnej infraštruktúre prevádzkovanej priamo Prozetou sú živé streamy doručované koncovým používateľom s latenciou do 3 sekúnd. QuickMedia tiež podporuje najnovšie štandardy DRM a poskytuje zabezpečenie proti krádeži obsahu overenej hollywoodskymi štúdiami. Obľubu si nachádza u blogerov a malých poskytovateľov video obsahu až po nadnárodné spoločnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Bollywood