Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza zostala bez seriálového hitu: Po zimnom prepadáku sa vracia toto!

Diváci Druhej šance sa musia zmieriť s niekoľkomesačnou pauzou vo vysielaní. Do pondelkového slotu Markíza vracia Hornú Dolnú, ktorá obsadí celý večer.

09.05.2022 07:00
horná dolná, Foto:
Horná Dolná sa vracia do vysielania.
debata
druhá šanca, Čítajte aj Druhá šanca s finále valcovala! Divákov teraz čaká niekoľkomesačná pauza

Horná Dolná so štrnástou sériou dostáva druhú šancu od Markízy, musí dokázať, že vie prilákať väčší počet divákov, inak zrejme dôjde k svojmu záveru. Televízia zaradila nové časti, netradične, do piatkového prime-timu počas zimných mesiacov, kde sa komediálna stálica poriadne trápila. Dosiahla historicky najnižšiu sledovanosť, pričom pomohla výraznejšie zažiariť jojkárskej Hranici. Po niekoľkých týždňoch ju televízia nenápadne stiahla z vysielania. Odvtedy bolo okolo Hornej Dolnej hrobové ticho.

rtvs, správy rtvs, Čítajte aj RTVS avizuje novinky vo vysielaní: Hlavné televízne spravodajstvo čakajú zmeny

Výkon Hornej Dolnej sa počas piatkových večerov prepadol na úroveň 4 – 5% v komerčnej cieľovke, poslednou kvapkou bola šiesta epizóda štrnástej série, ktorá uhrala podpriemerné podiely na trhu v blízkosti iba 12%. Operatívnou zmenou v programe začiatkom marca sa z programu vytratila a nahradili ju filmy.

Benedict Cumberbatch, doktor strange, Čítajte aj Najnovší film od Marvelu: Šialený, akčný, neskutočné efekty! Toto nemôžete v kine zmeškať

Paradoxom celej tejto situácie bola fakt, že nedeľné podvečerné reprízy dosahovali lepšie výsledky ako piatkové premiéry.

Teraz, keď sa uvoľnil pondelkový slot po Druhej šanci, po dvoch mesiacoch sa Horná Dolná pokúsi spraviť si vlastný reparát. Ide o tak o niekoľké sťahovanie seriálu v poslednom období. Za tie roky si Horná Dolná vyskúšala vysielanie takmer v každom dni v týždni. Paradoxne sa seriál vracia do vysielacieho okna, kde kedysi začínal a dosiahol svoje najväčšie úspechy. Odvtedy však prešli už roky a vkus divákov sa zmenil.

rod draka, Čítajte aj Nová Hra o tróny sa predstavuje na ďalších záberoch! Pozrite sa na prvého draka

Počnúc týmto pondelkom sa Horná Dolná vracia a štrnásta séria pokračuje siedmou časťou, pričom po jej skončení bude nasledovať reprízy desiatej série. Kvíz šou Dobre vedieť! sa vysúva až k 23. hodine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Horná Dolná #TV Markíza