Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šialené čísla sledovanosti! Rozporuplná séria Bridgertonu prepísala všetky rekordy

Druhá séria Bridgertonu po mesiaci priniesla Netflixu neuveriteľné čísla sledovanosti. Romantický seriál sa stal absolútnou jednotkou v histórii tejto online služby v rámci anglicky hovoriacej šou.

23.05.2022 07:00
bridgerton, Foto:
Bridgerton vládne celému svetu, nová séria priniesla Netflixu šialené čísla sledovanosti.
debata
geissenovci, Čítajte aj Geissenovci spôsobili ošiaľ: Sledovanosť vystrelila. Uvidia Slováci to, čo u nás nakrútilli?

Bridgerton predviedol už svoju silu krátko po zverejnení druhej série koncom marca. Stačil premiérový víkend, aby sa Netflix pochválil prevratnými výsledkami. Počas prvého víkendu po uvedení zinkasoval neuveriteľných 193 miliónov hodín zhliadnutí. Teraz prichádza aktualizácia po prvom mesiaci a čísla sú astronomické.

bridgerton, Čítajte aj Prvá séria bola senzácia a čo druhá? Netflix to tentokrát poriadne pokašľal

Druhá séria prekonala aj tie najväčšie hity a zanechala za sebou Zaklínača, Stranger Things, 13 Reasons Why, Slúžku, ale aj You. Ako teda vyzerá aktuálny rebríček?

Druhá séria Bridgertonu sa pýši, po prvom mesiaci od uvedenia, až 627,1 miliónmi hodín sledovania. Druhú priečku obsadila prvá séria s 625,4 miliónmi hodín. Tretie miesto okupuje tretia séria Stranger Things (582,1 miliónov), na štvrtej pozícii sa drží prvá séria Zaklínača (541 miliónov), piate miesto okupuje skvelá miniséria Inventing Anna (511,9 miliónov). Šiestu priečku obsadila druhá séria mrazivého seriálu 13 Reasons Why (necelých 500 miliónov), siedme miesto obsadila druhá séria Zaklínača (484,3 miliónov), ôsme miesto si drží prvá séria 13 Reasons Why (475,5 miliónov). Predposledné miesto v rebríčku top najsledovanejších titulov na Netflixe si drží seriál Maid (469 miliónov) a napokon je tu seriál You (467,8 miliónov hodín).

lego masters, Čítajte aj Prvé detaily o šou, ktorá sa na Slovensku ešte nevysielala sú vonku! Toto uvidíte na Markíze...

Hoci tento seriál si získal srdcia miliónov divákov po celom svete, tí po zhliadnutí neskrývajú sklamanie. Druhá séria bola sklamaním. Nová séria sa zmenila na akúsi telenovelu, kde sa v drvivej väčšine len špekuluje, intriguje, postavy sa nezmyselne doťahujú a to bez všetko bez väčšej pointy. A chýba tam aj povestný sex, ktorý bol veľmi vkusne doplnený do deja.

invasion, invázia, Čítajte aj Dajte tomuto seriálu čas a úplne vás pohltí! Začiatok sa javí ako nuda, no potom to príde...

Najnovšie pokračovanie ide v šľapajach knižnej predlohy, čiže každá séria mapuje strasti a slasti vybraného potomka klanu Bridgertonovcov, ktorý si musí nájsť manžela či manželku. Druhé pokračovanie sa zameralo na najstaršieho syna Anthonyho (Jonathan Bailey). Ten ako správca rodinného majetku a hlava celého klanu niesol od mladého veku na svojich bedrách veľkú ťažobu povinností a svojho postavenia. Tragická smrť jeho otca pred jeho očami spôsobila, že bol tvrdý, nekompromisný, uzavretý, prísny. Vedel, čo chce od svojej budúcej ženy. Musela spĺňať viaceré tvrdé podmienky, aby mohla niesť titul vikomtky, no lásku nehľadal.

Nič to však nemení na fakte, že Netflix má veľké plány. Tretia a štvrtá séria je potvrdená, rovnako ako spin-off seriál o kráľovnejChar­lotte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Bridgerton