Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Netflix reaguje na odliv predplatiteľov: Začal s prepúšťaním, ruší aj prvé projekty

Kto na to doplatil ako prvý?

Škrty v Netflixe sa prejavili takmer okamžite, prvá v rade na odstrel je oblasť animovanej tvorby. Podľa portálu The Wrap prepustili minulý týždeň šéfa kreatívy a vývoja pôvodnej animovanej tvorby Phila Ryndu. Spolu s ním vyhodili aj niekoľko ďalších zamestnancov Netflix Animation, čo je animačné štúdio, ktoré je dcérskou spoločnosťou Netflixu. Zamestnanci obvinili vedenie Netflixu z manipulácie údajov.

Začali triediť a škrtať aj jednotlivé projekty a pokračovania etablovaných sérií. Jedným z prvých projektov, ktoré dostali stopku, je adaptácia obľúbených komiksov Jeffa Smitha s názvom Bone. Dobrodružná séria bola ohlásená v roku 2019, no nič z nej nebude.

Autor komiksov Jeff Smith, ktorý svoje komiksy publikoval v rozmedzí rokov 1991 a 2004, na situáciu reagoval takto:

A nie je to jediný projekt, ktorý skončil v koši. Pokračovať nebudú ani práce na pripravovanom projekte Lauren Faustovej Toil and Trouble či sérii založenej na knihe Roalda Dahla s názvom Hastrošovci (The Twits). V prípade druhého spomínaného projektu vznikne namiesto seriálu celovečerný film.

Streamer ale nebude iba škrtať, nedávno oznámil aktuálne informácie o pripravovaných projektoch, vrátane kompletného obsadenia detského animovaného filmu My Father’s Dragon. Má v pláne obnoviť aj dva animované seriály pre dospelých, Big Mouth a Human Resources.

Je známe, že začiatkom roka Netflix zrušil pokračovanie mysterióznej kriminálnej série Archív 81, o ktorej sme v Mediakliku písali.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix