Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zložte zbrane! V ukrajinskej televízii sa objavila výzva, stoja za ňou zrejme Rusi

Do informačnej lišty, ktorá je súčasťou vysielania ukrajinskej spravodajskej televízie, vpašovali zrejme ruskí hackeri falošnú výzvu prezidenta Volodymyra Zelenského, aby ukrajinskí vojaci zložili zbrane.

16.03.2022 13:55
Zelenskyj Foto:
Na videosnímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí 15. marca 2022 v Kyjeve.
debata

„Je to fake! Nikto sa vzdávať nechystá,“ zareagovala vzápätí stanica Ukrajina 24. Informačnú lištu podľa nej prelomili „nepriateľskí hackeri“. Zelenskyj incident komentoval ako „detinskú provokáciu“ a poradil ruským vojakom, aby zbrane zložili oni.

protest, Čítajte aj Najskôr narušila vysielanie ruskej televízie, potom bola nezvestná, teraz sa redaktorka objavila na súde

„Pozor! Výzva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského! Drahí Ukrajinci! Vážení obrancovia! Ukázalo sa, že byť prezidentom nie je až také ľahké. Som nútený prijímať ťažké rozhodnutia. Sprvu som sa rozhodol vrátiť Donbas. Nastal čas pozrieť sa pravde do očí. Nevyšlo to. Situácia sa len zhoršila. Výrazne sa zhoršila. Žiadne zajtra už nie je. Prinajmenšom pre mňa. Teraz sa rozhodujem rozlúčiť sa s vami. Radím vám zložiť zbrane a vrátiť sa domov k rodinám. V tejto vojne nemá zmysel umierať. Radím vám žiť a chystám sa urobiť taktiež,“ citovala falošné oznámenie ruská redakcia BBC.

„Pokiaľ ide o poslednú detinskú provokáciu, že údajne navrhujem zložiť zbrane, tak ja môžem len poradiť ruským vojakom, aby zložili zbrane a vrátili sa domov,“ uviedol Zelenskyj.

Pierre Zakrzewski, Čítajte aj Ďalšia smrť novinára na Ukrajine: Zabili amerického kameramana televízie Fox News

Ukrajina dnes 21. dňom vzdoruje útoku Ruska, ktoré rozpútalo najväčší pozemný konflikt v Európe od konca druhej svetovej vojny. Rusko podľa Kyjeva už prišlo o bezmála 14-tisíc vojakov, stovky tankov, obrnencov a desiatky lietadiel a vrtuľníkov. Tieto údaje však nemožno overiť z nezávislých zdrojov.

debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine