Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Silné emócie v priamom prenose: Moderátorka ČT24 neudržala slzy pri reportáži z Mariupolu

Aj moderátori sú len ľudia. Dôkazom je ostrieľaná moderátorka ČT24, ktorá neudržala slzy pri ohlasovaní aktuálnej situácie z Ukrajiny.

13.03.2022 14:54
debata

Jana Peroutková je profesionálka a dlhoročná stálica českej verejnoprávnej spravodajskej televízie. Avšak aj tragická situácia z východu Ukrajiny zasiahnu aj tých, ktorí musia pred kamery zostať bez náznaku emócii. Avšak aj vypätú situáciu ustála so cťou.

Už osemnásť dní zúri na európskom kontinente vojna a spravodajstvo je neustále pripravené prinášať najaktuálnejšie informácie z ruskej invázie. ČT24 okamžite reagovala a zmenila štandardné vysielanie svojej spravodajskej televízie. Okamžite sa na obrazovky dostalo špeciálne spravodajstvo. S pribúdajúcimi dňami sa situácia na Ukrajiny čoraz viac komplikuje a viaceré mestá miznú z povrchu zemského. Jedným z nich aj Mariupol, ktorý čelí ťažkému bombardovaniu.

Britské ministerstvo obrany v nedeľu uviedlo, že podľa informácií britských tajných služieb sa ruská armáda teraz pokúša odrezať ukrajinských vojakov na východe Ukrajiny postupom zo smeru od Charkova na severe a od Mariupolu na juhu.

Podľa britského ministerstva obrany chcú ruské sily obkľúčiť ukrajinských vojakov na východe Ukrajiny postupom od Charkova a od Mariupolu. Ruskí vojaci postupujúci od Krymu sa podľa týchto informácií zároveň pokúšajú obkľúčiť mesto Mykolajiv, ktoré v nedeľu ohlásilo deväť obetí ruského ostreľovania.

Ruské sily odpálili v nedeľu ráno najmenej osem rakiet na vojenskú výcvikovú základňu pri meste Javoriv, ktorá sa nachádza asi 50 kilometrov západne od Ľvova a okolo 16 kilometrov od hraníc s Poľskom.

Do sveta sa dostávajú tragické zábery z ukrajinského mesta, ktoré, podľa mnohých svedkov, postupne mizne z povrchu zemského.

Jana Peroutková na sociálnej sieti poďakovala svojmu moderátorskému kolegovi, že ju v ťažkých chvíľach podržal v priamom prenose. „Dnes ráno som svojim priateľom tvrdila, že tie najsilnejšie emócie mám, pravdepodobne, za sebou. Nemám. Ďakujem vám a ďakujem Michalovi Kubalovi, že ma podržal.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #ČT24