Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec prémiovej zábavy kvôli vojne! Netflix pozastavuje svoju činnosť v Rusku

Netflix sa rozhodnutím ukončiť prevádzkovanie svojej služby pripojil k množstvu západných spoločností, ktoré pozastavili služby alebo podnikanie v krajine pre ruskú inváziu na Ukrajinu.

07.03.2022 10:47
Netflix Foto: ,
Nateraz sa ruskí diváci musia zmieriť, že prídu o najväčšieho hráča na streamovacom trhu.
debata

Americká spoločnosť Netflix v nedeľu oznámila, že pozastavuje poskytovanie svojej služby v Ruskej federácii. V pondelok o tom informovala agentúra AFP.

„Vzhľadom na okolnosti na mieste sme sa rozhodli pozastaviť našu službu v Rusku,“ uviedla vo vyhlásení pre portál Variety hovorkyňa Netflixu Emily Feingoldová.

batman, the batman, Čítajte aj Temný, bezútešný, znepokojivý a najmä originálny! Nový Batman je odsúdený na úspech

Rozhodnutie prišlo dva dni po tom, ako streamovacia služba uviedla, že zastaví všetky budúce projekty v Rusku vrátane akvizícií filmov a seriálov. Ešte minulý pondelok americká spoločnosť oznámila, že nemá v pláne dodržiavať nový ruský zákon, ktorý od streamovacích platforiem vyžaduje, aby od začiatku marca ponúkali v rámci svojich služieb 20 bezplatných ruských kanálov, medzi ktorými sú aj štátom financované televízie.

seriál ZATO, Netflix Čítajte aj Netflix stopol svoje nové ruské seriály. Na Annu Kareninu aj mysterióznu sériu ZATO si treba počkať

Netflix má rozbehnuté štyri originálne projekty. Prvým z nich je seriál Anna K, ktorý je súčasným spracovaním Tolstého Anny Kareniny a malo ísť o vôbec prvý ruský originálny seriál z produkcie Druhým projektom je len nedávno avizovaná neo-noirová detektívna dráma ZATO.

Ďalším pozastaveným projektom je Nothing Special, dráma o mladom hercovi pracujúcom v charitatívnej organizácii pre ľudí so zdravotným postihnutím. Štvrtým stopnutým projektom je seriál s pracovným názvom Loop.

Duna Chalamet Čítajte aj Vieme, čím odštartuje HBO Max na Slovensku! Valia sa sem filmové hity...

Netflix sa rozhodnutím ukončiť prevádzkovanie svojej služby pripojil k množstvu západných spoločností, ktoré pozastavili služby alebo podnikanie v krajine pre ruskú inváziu na Ukrajinu.

Netflix je popredná svetová streamovacia platforma, ktorá má vyše 220 miliónov predplatiteľov. Podľa denníka The Wall Street Journal je však len „menším hráčom“ v Rusku, kde má menej ako milión zákazníkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #vojna na Ukrajine