Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký deň pre Jojku: Oslavuje 20. narodeniny. Pamätáte si prvé vysielanie?

Je to až neuveriteľné, ale presne pred dvadsiatimi rokmi odštartovalo na Slovensku vysielanie televízie JOJ.

02.03.2022 14:05
joj, Foto:
Presne pred 20 rokmi odštartovalo vysielanie televízie JOJ.
debata

Z pozície regionálnej televízie v priestoroch malej košickej bytovky sa televízia JOJ v priebehu mesiacov stala konkurencieschopnou televíziou, ktorá zakrátko prerazila so svojím spravodajstvom a stala sa priekopníkom v oblasti zábavnej aj seriálovej tvorby. Na obrazovky priniesla prvé veľké reality programy, vrátane prvej kontajnerovej reality šou, prvý denný seriál, unikátnu dennú scripted-reality televíznu sériu, legendárne komediálne hity, magazíny, spoločne s prvým výpravným slovenským seriálom aj vysokorozpočtovými produkciami na Slovensku.

seriál ultimátum, ultimátum, ján koleník, koleník, Čítajte aj Jar na Jojke: Pokračovanie hitov, príchod výnimočnej minisérie a nová služba

„V Jojke prežívame významný míľnik našej histórie, ktorý nie je len oslavou okrúhleho čísla na narodeninovom logu. Je zmesou všetkých emócií, ktorými sme si za dvadsaťročnú históriu televízie JOJ prešli, celého príbehu, ktorý sme si na začiatku nevedeli ani predstaviť,“ hovorí s hrdosťou Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.

Ako vyzerali prvé minúty Jojky? Pamätáte sa ešte?

Televízia JOJ začala svoje vysielanie 2. marca 2002 o 19:00 hlavnou spravodajskou reláciou Noviny s moderátormi Danou Roháčovou a Braňom Ondrušom, po ktorej nasledoval Šport. O 19:30 sa televízia JOJ divákom predstavila v špeciálnom programe Práve začíname. Prvým zábavným programom televízie bol 20:00 priamy prenos finále Miss Universe Slovenskej republiky 2002.

seriál ultimátum, ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Toto je jarné seriálové prekvapenie Jojky! Prichádza dychberúca akčná miniséria
Jojka oslavuje 20. výročie! Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Zo zákulisia nakrúcania nových jinglov pri...

Kam sa posunula za 20 rokov?

Dnes je JOJ Group najväčšou mediálnou skupinou na Slovensku, lídrom v pôvodnej slovenskej seriálovej tvorbe, veľkým podporovateľom slovenskej kinematografie a slovenského športu, skupinou s jedinými detskými stanicami v slovenčine a s najväčším počtom tematických staníc, pričom TV JOJ je pravidelnou trhovou jednotkou v hlavnom vysielacom čase. JOJ Group tiež zastupuje najväčšiu partnerskú platformu pre videoreklamu, obchoduje niekoľko partnerských televíznych staníc a každý rok sa rozširuje sebavedomo ďalej.

Všetky upútavky v jednom videu!

Video

Televízia JOJ spustila v polovici februára novú staničnú grafiku a upútavky s témou osláv 20. výročia. „Prizvali sme 36 osobností – moderátorov a hercov, ktorí boli počas dvadsiatich rokov vysielania televízie JOJ jeho súčasťou, spoluvytvárali našu značku a oslovovali našich divákov prostredníctvom relácií či seriálov. Šesť z nich vystupuje v samostatných upútavkách, v ktorých spomínajú na roky strávené s televíziou JOJ a vyjadrujú vďaku divákom za doterajšiu priazeň. Dvadsať rokov S VAMI! sú záverečné slová upútavok, v ktorých sa divákom prihovárajú Vlado Voštinár, Peter Batthyány, Lucia Barmošová, Lenka Čviriková Hriadeľová, Diana Mórová a Jaro Slávik,“ hovorí Ivana Semjanová, marketingová riaditeľka JOJ Group.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2021/2022