Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zmeny v RTVS: Chuguryan sa vzdal funkcie šéfa spravodajstva a publicistiky

Verejnoprávna RTVS avizuje zmeny na vedúcom poste v spravodajstve.

24.02.2022 14:32
debata (4)

Odchod Chuguryana prichádza pár dní po viacerých prešľapoch a následnej kritike vedenia. Jedným z nich bola účasť Jána Čarnogurského a jeho hodnotenie situácie na Ukrajine, prípadne hodnotenie prezidentky bývalým členom hnutia Republika. Vo štvrtok si RTVS vyslúžila kritiku za nezvládnutý nástup mimoriadneho spravodajstva. Kým slovenské komerčné stanica od skorého rána prispôsobili svoj program, RTVS krátko pred poludním. Ranné vysielanie RTVS bolo bez zmeny.

Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) avizovala vo štvrtok podanie podnetu na Radu pre vysielanie a retransmisiu (RVR). Dôvodom je utorková (22. 2.) relácia Správy a komentáre RTVS a vyjadrenia, ktoré v tomto programe odzneli z úst bývalého premiéra a ministra spravodlivosti Jána Čarnogurského k situácii na Ukrajine.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník prijal žiadosť o ukončenie pracovného pomeru od riaditeľa sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahrama Chuguryana. Vedením sekcie bude dočasne poverený riaditeľ sekcie národnostného vysielania Attila Lovász.

„Rešpektujem rozhodnutie Vahrama Chuguryana. Ďakujem mu za prácu a nasadenie venované spravodajstvu a publicistike RTVS a výsledky, ktoré spravodajstvo RTVS dosiahlo v rámci sledovanosti aj v prieskumoch dôveryhodnosti počas jeho pôsobenia. Zároveň mu želám veľa úspechov v jeho ďalšej profesionálnej kariére,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

„Bolo mi nesmiernou cťou spolupracovať s takými profesionálmi, akých dnes máme v oboch redakciách spravodajstva RTVS – v rozhlase aj v televízii. Ďakujem celému takmer 400-člennému tímu za skvelú prácu, profesionalitu, tímovosť, empatiu a ľudskosť, ktorú dennodenne prejavujú navzájom a voči našim poslucháčom a divákom. Za takmer štyri roky sa spravodajstvo RTVS podľa štúdií a prieskumov stalo najobjektívnejším a najdôveryhodnejším spravodajstvom na Slovensku. Obrovské poďakovanie patrí aj všetkým poslucháčom a divákom za dôveru, ktorú denne prejavujú spravodajstvu RTVS,“ vyjadril sa Vahram Chuguryan.

Prioritou RTVS je zachovať plynulý chod sekcie spravodajstva a publicistiky, aby z pozície verejnoprávneho vysielateľa poskytovala verejnosti komplexný informačný servis, a to zvlášť v kontexte aktuálnych udalostí. Sekciu spravodajstva a publicistiky dočasne povedie Attila Lovász, ktorý je v súčasnosti riaditeľom sekcie národnostného vysielania RTVS.

Attila Lovász patrí medzi najskúsenejších novinárov v RTVS. Má dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v oblasti médií na pozíciách redaktora (Új Szó, ČTK, SME, Práca, rádio Slobodná Európa) aj šéfredaktora (Új Szó, Vasárnap). Okrem toho pôsobil aj ako poradca prezidenta pre regionálne vysielanie a vedúci rozhlasovej stanice MR6 maďarského verejnoprávneho rozhlasu a aj ako poradca generálnej riaditeľky pre národnostné vysielanie v Slovenskom rozhlase. Od roku 2011 riadi národnostné vysielanie v RTVS.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS