Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ťažké časy pre Markízu: S okamžitou platnosťou radikálne opäť mení program

Dôvod je jasný, viaceré programy prepadávajú v diváckej priazni. A samozrejme má v tom prsty aj Survivor. Zmeny sa realizujú s okamžitou platnosťou, Markíza nepočká do marca, keď spustí jarné novinky. Výkon programov bol natoľko neuspokojivý, že si žiadal rázny krok.

14.02.2022 07:00
survivor, Foto:
Televízia Markíza znova prekopáva vysielaciu štruktúru.
debata (43)
survivor, Čítajte aj Ťažké časy pre Markízu: S okamžitou platnosťou radikálne opäť mení program

Za ostatné týždne sa vysielacia štruktúra trhového lídra viackrát menila. Začiatkom januára prichádzali operatívne zmeny súvisiace s omeškaným štartom Survivora. Po niekoľkých odvysielaných epizódach bolo jasné, že dobrodružná šou na Slovensku nemá šancu a sťahovala sa do druhého vysielacieho slotu. Tu nedokázala osloviť ani 100-tisíc divákov.

Dolittle Čítajte aj Čo sa deje na Netflixe? Prichádza dobrodružný Dolittle, texaský masaker aj letecké katastrofy

Fiaskom minulý týždeň boli epizódy, ktoré „prekonali“ katastrofálnu 2% sledovanosť. Survivor však musí na Slovensku byť držaný umelo pri živote, keďže v susedných Čechách si odkrajuje značnú časť z diváckeho koláča a tam sa udržal aj v prime-time.

Matrix 4 Čítajte aj Budú padať hlavy pre nový Matrix? Žaloba je na svete, za neúspech filmu vinia HBO Max

Markíze však došla trpezlivosť. Nie je sa čomu čudovať. Počnúc pondelkom, 14. februárom, zas a znova prekopáva večerné zloženie programov. Po niekoľkýkrát. A netýka sa to len Survivora. Ten sa posúva hlbšie do nočného vysielania. Najnovšie sa bude vysielať okolo 22:30 v závislosti od dĺžky programu, ktorý mu predchádza. Drsnej reality šou nepomohli ani kreatívne zmeny, keď sa epizódy skracovali, účelom bolo zdynamizovať obsah. Ani to však na divákov nezabralo. Navyše minulý týždeň opustili šou až dve slovenské známe tváre.

Spider-Man: Bez domova Čítajte aj Ďalšia bomba od HBO Max: Na Slovensko privezie svetové filmové trháky

Lenže zmeny nekončia len pri Survivorovi. Z programu mizne aj utorková dokumentárna reality šou Utajený šéf a to len do dvoch epizódach. Išlo o českú verziu. Obe časti dosiahli pomerne vlažné výsledky, voči jojkárskej Nemocnici nemali šancu. Televízia do uvoľnených slotov vsúva filmy.

pán prsteňov, Čítajte aj Dychberúce zábery! Seriálový Pán prsteňov konečne odhalil svoju podobu

Ako bude vyzerať po novom večerný program Markízy tento týždeň?

Pondelkový prime-time zostáva nezmenený. Večer odštartuje Druhá šanca, ktorá ako jediná sa stala hitom a láme rekordy sledovanosti. Po premiérovej epizóde o 22:00 v pondelok večer si diváci pozrú reprízu filmu Dospeláci. Survivor z ponuky v tento deň vypadáva úplne.

V utorok o 20:35 je na programe česká komédia Po čem muži touží, o 22:45 dostane priestor Survivor.

Nine Perfect Strangers, nicole kidman, Čítajte aj Šialený a vyšinutý! Tento seriál vás totálne vtiahne a nedokážete sa vymotať

Stredajší večer otvorí komediálny seriál Šťastní vs. Šťastní, zimná novinka si svoj slot udržala. Následne o 21:20 Markíza ponúkne premiérové epizódy Dobre vedieť!, šou sa po dlhšom čase vracia na obrazovky. O 22:30 má vyhradené miesto Survivor.

Štvrtok bude naďalej patriť Chart Show s Adelou, hudobno-zábavná relácia vyplní celý večerný slot, pričom o 22:45 pôjde Survivor. Pomerne prekvapujúco pôsobí udržanie Hornej Dolnej v piatkovom večernom okne. Nová séria zažila historický prepad sledovanosti, no televízia svoju komediálnu stálicu na konci pracovného týždňa ešte potrápi. To nedáva šancu nasledujúcemu Survivorovi, ktorý nebude silného predskokana.

Víkend bude patriť tradične filmom. Všetko sa bude znova meniť na prelome mesiacov, keď Markíza spustí novú jarnú vysielaciu štruktúru. Na obrazovky v nedeľnom slote sa dostane jarná ťažisková šou Let's Dance. K svojmu záveru dospeje seriál Šťastní vs. Šťastní. Naopak premiéru si odkrúti tretia séria reality šou Svadba na prvý pohľad.

© Autorské práva vyhradené

43 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #Survivor Česko a Slovensko