Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Divácke peklo núti Markízu konať! Survivora čaká kreatívny reštart a pokus o záchranu

Televízia Markíza hasí svoj obrovský problém. Ťažisková reality šou sa prepadla v diváckej priazni a musia prísť zásadné zmeny!

28.01.2022 07:00
survivor, Foto:
Markíza prežíva krušné chvíle, reality šou Survivor je poriadne zavarila.
debata (7)

Survivor je definovaný ako najdrahšia a najdrsnejšia reality šou na svete, v mnohých verziách funguje po celom svete. Slovensko je očividne špecifický prípad. Už v minulosti sa neúspechom skončili jej variácie s rôznymi menami. Na tento rok Markíza s Novou oznámili reboot a na obrazovky priniesli koncept s pôvodným anglickým názvom a účinkujúcimi, kde sa kombinujú známe tváre a súťažiaci, ktorí vzišli z kastingov.

lets dance 2022, lets dance, Čítajte aj Markíza odhalila kompletné obsadenie Let's Dance! Táto hviezdna zostava smeruje na parket

Kým v Čechách si formát udržuje solídnu sledovanosť na úrovni 500-tisíc divákov a Nova je spokojná, na Slovensku je od začiatku sklamaním pre Markízu. Pričom výkon tretej časti vysielanej v utorok bolestivo pripomenul, že sa neoplatí nasilu robiť spoločné verzie pri všetkých veľkých šou. Spomínaná epizóda bola doslova katastrofou, keď v cieľovke 12 – 54 „získala“ len 3% sledovanosť s trhovým podielom o čosi vyšším ako 10%. Pri obrazovkách sedelo 144-tisíc divákov. Ide o najhoršie výsledky sledovanosti v prime-time Markízy vôbec.

Bond Čítajte aj Nového Jamesa Bonda ešte producenti nenašli. Skloňujú jedno známe meno...

To, že Survivor bude problém bolo zjavné už od prvej epizódy, keďže ani jedna z nich si nesiahla ani len na priemerné hodnoty. Prvá epizóda prilákala 230-tisíc, druhá 194-tísic divákov. Odliv divákov zaklincovala utorková epizóda. Zmizlo ďalších 50-tisíc divákov.

Markíza nemá inú možnosť, musí spraviť výrazné zmeny vo vysielaní. Nad touto reality šou neláme palicu, čaká ju zrejme posledný pokus o záchranu v lineárnom vysielaní.

priznanie, angelika sbouli, Čítajte aj Slováci húfne sadajú k televízorom! RTVS má v talóne nový seriálový hit

Jedno je isté, Survivor končí v prvom prime-timeovom pásme. Od pondelka obsadí druhý večerný slot a nabehne na systém vysielania podobný Farme, čiže nové epizódy sa budú vysielať vždy v pondelok, utorok, stredu a piatok so štartom okolo 22. hodiny v závislosti od dĺžky prechádzajúceho programu.

"Reality šou Survivor budeme od budúceho týždňa vysielať v novom programovom nastavení. V reakcii na divácke požiadavky sme sa rozhodli televízne epizódy skrátiť a nasadzovať v zmenenej periodicite – vždy v pondelky, utorky, stredy a piatky po hlavnom večernom programe. V utorky o 20:30 sa diváci môžu tešiť na premiérové české epizódy reality šou Utajený šéf a v piatky o 20:30 na nové časti obľúbeného komediálneho seriálu Horná Dolná. V rámci streamovacej služby Voyo sa plán zverejňovania ďalších epizód šou Survivor pre túto chvíľu nemení, pričom ide medzi jej predplatiteľmi od začiatku o jeden z najsledovanejších programov, potvrdila pre Mediaklik PR manažérka Markízy Zuzana Serdelová.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #Survivor Česko a Slovensko