Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianočná sledovanosť: Slováci pripravili televíziám prekvapenia! Milé, ale aj nemilé

Druhé Vianoce v područí pandémie má svet úspešne za sebou. Slovenské televízie si boli dobre vedomé, že treba využiť fakt, keď sa v obývačkách koncentruje, raz ročne, obrovské množstvo divákov. Práve najkrajšie sviatky v roku sú pre stanice doslova žatvou, preto si pripravia program zložený z overených klasík, bez ktorých by Vianoce neboli Vianocami a hlavný vysielací čas osviežili viaceré premiéry.

28.12.2021 07:00
mária terézia, Foto:
RTVS ukončila veľkolepú minisériu o Márii Terézii, sledovanosť rebríčky nelámala.
debata (5)

Vianoce sa začali ešte pred Vianocami

Tohtoročné televízne Vianoce sa naplno spustili na obrazovkách niekoľko dní pred Štedrým dňom a sviatočne naladení Slováci húfne púšťali televízory. Tieto Vianoce boli opäť prekvapujúce. Publikum ukázalo rôzne preferencie a televíziám doručili pozitívne, ale aj negatívne prekvapenia.

filmy Čítajte aj O ktoré filmy sme tento rok na Slovensku definitívne prišli? A kedy ich uvidíme?

Jojka dva dni pred Vianocami zreprízovala komédiu Sám doma, ktorá je v ostatných rokoch obrovským hitom. Paradoxne, vianočná komédia má za sebou jeden zo slabších rokov. Dokonca ju predbehla aj Markíza s komédiou storočia – S tebou ma baví svet. Sám doma prilákal k obrazovkám 375-tisíc divákov, pričom konkurenciu uprednostnilo 448-tisíc divákov. Minulý rok príbehy malého Kevina sledovalo až 533-tisíc divákov. Prepad je teda značný.

Veľké prekvapenie pre Jojku priniesla premiéra animovanej rozprávky Grinch, ktoré odvysielala deň pred Vianocami. Z Grincha sa stal jeden z hitov sviatkov a dosiahol jednu z najlepších sledovaností v rámci filmov, ktoré tento rok televízna dvojka uviedla. V komerčnej cieľovke 12 – 54 získala až 10,2% s trhovým podielom atakujúcim 25%.

slovania, tomáš maštalír, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamanie Jojky v roku 2021: Historická dráma tvrdo narazila

Zabodovala aj RTVS s českou klasikou Vesničko má středisková, tú sledovalo takmer 500-tisíc Slovákov. Diváci si našli cestu aj k Pyšnej princeznej, ktorú Markíza odvysielala v podvečer, dosiahla trhový podiel okolo 22%. K dobrému výkonu rozprávky iste dopomohol aj fakt, že televízia ju nemohla prerušiť reklamou.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #Vianoce #TV JOJ #TV Markíza #Vianoce 2021