Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najslabšia sledovanosť, ohromujúci víťaz, skvelá šou: Superstar však potrebuje oddych

Ďalšie pátranie po novej speváckej hviezde je úspešne ukončené. V nedeľu večer sa uzavrelo vysielanie siedmej „federálnej“ a celkovo jubilejnej desiatej série Superstar. Ide o druhý ročník, ktorý vznikal v područí pandémie, tento rok si spevácka šou vyskúšala nový vysielací slot a teda znova nemala na ružiach ustlané.

23.12.2021 07:00
superstar, Foto:
Porota ani tento rok nesklamala. Tvorcom sa podarilo vytvoriť skvelú zostavu, najlepšiu porotu zo všetkých sezón.
debata (1)
priatelia, Čítajte aj Najlepšie seriály tohto roka podľa Mediakliku! Tieto hity nás totálne ohúrili

Minulý rok sa Superstar prekrývala s prvou vlnou pandémie, stala sa diváckym hitom a trhala rekordy sledovanosti. Vývoj diváckej priazne vtedy, bez pochyby, ovplyvnili výrazné kreatívne zmeny v zabehnutom formáte, ale aj protipandemické opatrenia. Zrejme aj to zavážilo, že diváci húfne sadali k obrazovkám.

Vznikla unikátna päťčlenná porota, upravila sa štruktúra vysielania, zmizol moderátor. Viac sa akcentovala kastingová fáza a výber tých najlepších. Porota dostala väčšiu „moc“ a jej úloha sa skončila až vo finále. Vzhľadom na priebeh pandémie boli emócie vybičované a dlho sa netušilo, či sa vôbec podarí Superstar 2020 ukončiť, pretože krivka neustále rástla. O Superstar sa znova všade hovorilo, písalo, pripomínalo to rok 2004, kedy súťaž u nás začínala. Predchádzajúca sezóna bola dynamická, svižná, moderná, výborná.

jupiters legacy, Čítajte aj Chcete vyskúšať najhoršie seriály tohto roka? Tak neváhajte a pustite si toto...

Posilnené rekordnou sledovanosťou, skvelými ohlasmi divákov, Markíza s Novou ohlásili vysielanie Superstar aj pre rok 2021. Porušili tým pravidlo dvojročnej pauzy a riskli hľadanie talentovaných spevákov s malým časovým odstupom. Lenže, platí staré známe, že opakovaný vtip je stále vtip? Aj v tomto roku si za porotcovský pult sadla overená pätica – Leoš Mareš, Patrície Pagáčová, Marián Čekovský, Monika Bagárová a Paľo Habera a zopakovala sa aj – vlani neopozeraná – štruktúra šou. Treba dodať, že aj v roku 2021 predviedla porota skvelý výkon, bolo vidno, že sa ešte viac zladili, každý jeden sa zhostil vlastnej role a spolu im to neuveriteľne klapalo. Išla z nich dobrá ľudská energia, samozrejme nechýbali rôzne hlášky, vzájomné doberanie sa, no aj poriadna kritika, ak si to niekto zaslúžil.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #recenzia #sledovanosť #Superstar #TV Markíza #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022