Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké šou pred záverom: Superstar zažíva divácke peklo, Farma trhá vlastné rekordy

Televízia Markíza sa v nasledujúcich dňoch rozlúči so svojimi jesennými ťažiskovými formátmi. Oba však majú rozdielny vývoj sledovanosti. A ten je rozhodne prekvapujúci!

09.12.2021 07:00
superstar, superstar 2020, Foto:
Superstar s druhým finále potvrdzuje neustály pokles sledovanosti.
debata (6)
mária terézia 5, mária terézia, Čítajte aj Vianoce na RTVS: Bohatá ponuka premiérového programu a koniec Márie Terézie

Stanica zaexperimentovala s Farmou a v jej finálovom týždni ju presunula do hlavného vysielacieho času. A tento krok je naplno vyšiel. Silnú pozíciu reality šou potvrdzovala už počas sobotných večerov, keď pravidelne porážala s Duelom jojkársky Talent. Avšak v pracovnom týždni jej stabilne patrilo druhé večerné pásmo, kde bola stabilnou jednotkou na trhu. Veľké finále Farmy je naplánované na sobotu 11. decembra, v tento deň sa skončí aj Talent. Bude to teda veľký súboj konkurenčných šou.

popelka, tri oriešky pre popolušku, Čítajte aj Vianoce na Jojke: Ponúkne najväčší divácky valec sviatkov, mix filmov a rozprávok

Avšak, čo to, o vývoji sledovanosti veľkého finále môžu naznačiť čísla, ktoré dosahuje v rámci svojho finálového týždňa. V pondelok jej predchádzal krátky vianočný špeciál Pána profesora. Ten sa šplhal k desaťpercentnej sledovanosti v cieľovke 12 – 54. Nasledujúca Farma sa nedala zahanbiť a vyšvihla sa nad 7% a pred koncom potvrdila nárast výkonu. Na jeseň 2022 čaká Farmu už 14. séria.

mrázik, Čítajte aj Vianoce na Markíze: Bez Popolušky, experiment so Slunce, seno a obľúbené klasiky

Naďalej sa nedarí Superstar. Tá s gradujúcou sériou zažíva peklo a neustály pokles sledovanosti. Nepotvrdzuje sa fakt, že s blížiacim sa koncom šou, by mali byť diváci zvedaví a krivka by mala rásť. Deje sa presný opak. Je to teda jasný znak toho, že tento formát nutne potrebuje opäť niekoľkoročný oddych. Veľké finále čaká Supestar v nedeľu, 19. decembra. Ostatné – druhé – finále vysielané v nedeľu má na konte najmenšiu sledovanosť vôbec.

lost in space, stratení vo vesmíre, Čítajte aj Toto budú najlepšie seriálové Vianoce vôbec! Netflix vám dá tie najväčšie hity

V komerčnej cieľovke 12 – 54 uhrala Superstar strašidelnú 5,2% sledovanosť s trhovým podielom 15,3%. Ide o nepríjemné podpriemery pre Markízu. Výkonu priamych prenosov iste nepridáva ani fakt, že sú prerušované reklamou po každom jednom speváckom výkone. Až v strede, siahodlhého, večera sa predstavia dvaja speváci a následne príde opäť reklamný brejk.

Už prvé finále bolo ľadovou sprchou pre televíziu. To sledovalo len 361-tísíc divákov. V komerčnej cieľovke dosiahla len 6,8% sledovanosť s nízkym trhovým podielom na úrovni 19,9%.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Superstar #TV Markíza #televízia Markíza #Farma 13