Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rok 2022 na RTVS: Nový slovenský seriál, premiérové filmy, zábava, ale aj Príbeh služobníčky

Verejnoprávna RTVS predstavila plány na prvé mesiace roka 2022. Diváci sa majú na čo tešiť, čaká ich bohatá prime-timeová ponuka.

20.12.2021 07:00
soňa norisová, seriál priznanie, Foto:
Vo voľnom pokračovaní Hniezda sa objaví aj Soňa Norisová.
debata (1)
pečie celé slovensko, Čítajte aj Pečie celé Slovensko sa rozlúčilo s rekordom! RTVS má v rukáve ešte dve prekvapenia

Jednotka

Hlavným diváckym ťahákom prvých januárových dní má byť voľné pokračovanie úspešného Hniezda, ktoré nesie názov Priznanie. „Hniezdo hovorilo o adopciách, neúplných rodinách, neplodných mladých manželských pároch a mali sme pocit, že tento príbeh bol už vyčerpaný a uzavretý. Keďže sme po jeho mimoriadnom diváckom úspechu dostali zelenú na pokračovanie, rozmýšľali sme nad spoločenskou témou, ktorá by bola opäť akousi nadstavbou seriálu. Pri voľnom pokračovaní sme chceli zachovať žánrové prvky Hniezda – melodrámu, s kriminálnou zápletkou a tajomstvom. Vtedy som dostala nápad, že koronavírus na chvíľu pozastavil ďalší celosvetový problém – migráciu. Hlavnou nositeľkou tejto témy v našom seriáli je sýrska imigrantka Leila a jej jednoročný syn Sámi. Pri putovaní Európou kvôli opatreniam zostala na Slovensku, kde požiadala o azyl. Jej dramatický osud sa prelína s osudom rodiny Važanovcov, ktorých diváci RTVS poznajú zo seriálu Hniezdo. Aj keď je príbeh vymyslený, veríme, že sa nám ho podarilo vystavať tak, že pôsobí reálne, no zároveň aj tajomne napínavo“, prezrádza autorka myšlienky a dramaturgička seriálu Dana Garguláková.

Voľné pokračovanie Hniezda - Priznanie sa... Foto: RTVS
priznanie, seriál priznanie, Voľné pokračovanie Hniezda - Priznanie sa zameria na odtabuizovanie ďalšej spoločenskej témy - migrácie.
Skriatok stv Čítajte aj Pamätáte si na tieto slovenské detské hviezdy? Niektoré zostali pri herectve, iné sa stratili z radaru

V januári Jednotka uvedie atraktívnu filmovú premiéru – Správa. Najnovší film Petra Bebjaka ukazuje dojemný, ale zároveň hrozivý príbeh dvoch mladých slovenských Židov, Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrbu, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osvienčim a ako prvým väzňom spísať podrobnú správu o tom, ako tábor smrti skutočne fungoval. Takisto odštartuje nová séria zábavnej relácie Milujem Slovensko, na ktorú vo februári nadviaže ďalšia série vedomostnej šou Čo ja viem. V roku 2022 nastane zaujímavá situácia, keď RTVS uvedie svoje najsledovanejšie zábavné šou v rámci jednej sezóny. Zvyčajne sa doteraz striedali. Milujem Slovensko bežalo na jeseň a Čo ja viem počas jari.

Diváci neprídu ani o obľúbenú šou Milujem... Foto: RTVS
milujem slovensko, Diváci neprídu ani o obľúbenú šou Milujem Slovensko.
hranica, seriál hranica, Čítajte aj Poznáme ďalšie detaily nového jojkárskeho seriálu! Tu sú prvé fotky...

Jednotka bude pokračovať aj premiérami pôvodných cyklických relácií ako Záhady tela, Neskoro večer za zábavu, Reportéri, Silná zostava za publicistiku, hobby magazínmi Postav dom, zasaď strom, Tajomstvo mojej kuchyne a od apríla aj magazínom Hurá do záhrady. V máji 2022 sa predstaví divákom unikátna dokumentárna séria Krycie meno ŠTB.

Z akvizičných seriálov sa v prvých mesiacoch budúceho roka predstavia tituly: Návrat do Provensálska, Žiť svoj sen, Lekárka z ostrova, Rebelka z dobrej rodiny. Z filmovej ponuky RTVS vypichla snímky: Stratené dievča, Nesmrteľný, Prípad Collini, Abeceda lásky, Tancovať ďalej.

Dvojka uvedie v slovenskej premiére štvrtú... Foto: HBO
príbeh služobníčky, elisabeth moss, Dvojka uvedie v slovenskej premiére štvrtú sériu Príbehu služobníčky.
ján koleník, DOC, doc, Čítajte aj Markíza chystá novú lekársku drámu s Koleníkom! Bude to hit tohtoročnej zimy?

Dvojka

Druhý televízny okruh už v januári predstaví premiérovú 2. a 3. sériu, ktoré ocenia milovníci série Ikony. Úspešný dokumentárny seriál pokračuje s dvoma novými 6-dielnymi sériami a opäť ponúka portréty miest, v ktorých sa budoval priemysel a konštruovali dejiny Slovenska. Takisto odštartujú dokumentárne série Dizajn Doma, Renesančné Slovensko, Odhodlaní putovať a v apríli čaká televízna premiéra najnovší dokumentárny film – Dhaulagirí – Pavla Barabáša o najlepšom svetovom horolezeckom výstupe roka 1988.

Seriálovými ťahúňmi Dvojky bude hit Príbeh služobníčky a miniséria Genius: Pablo Picasso. Oba tituly sa začnú vysielať v januári. Svetový hit Príbeh služobníčky najprv zreprízuje tretiu sériu, na ktorú nadviaže premiéra štvrtej série.

príbeh služobníčky, elisabeth moss, Čítajte aj Príbeh služobníčky chrstol všetkým vriacu vodu do tváre! Nová séria znova trafila do čierneho

Novými časťami budú pokračovať aj obľúbené programy Experiment, Večera s Havranom, Do kríža, SK dejiny, Trochu inak s Adelou, Anjeli strážni.

and just like that, sex v meste, Čítajte aj Pokračovanie Sexu v meste šokovalo! Prvá epizóda ovalila poriadnymi zvratmi

Trojka

Pondelkový večer na Trojke bude v 2022 patriť zábave. Príjemná a vtipná talk show Bolka Polívku Bolkoviny, v ktorej svojho času hosťovali aj mnohé slovenské osobnosti. Po zábave, tak ako sú diváci Trojky zvyknutí, bude nasledovať francúzsky dokumentárny seriál Ako to funguje.

Utorky budú pokračovať rodinnými seriálmi. V januári je večerný čas vyhradený pokračovaniu formátu Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou – od februára to bude úspešný český rodinný seriál Ranč u zelené sedmy. Diváci Trojky už vedia, že po seriáli – a to rovnako v utorok a štvrtok – nasleduje publicistická relácia Klub na Trojke.

V stredu bude pokračovať cyklus Príbehy slávnych. Piatkový večer rozohrajú Legendy popu a sobotný hlavný vysielací čas obsadí vynikajúci a jeden z najvýpravnejších českých seriálov Cirkus Humberto. Nedeľný večer už dlhodobo patrí napätiu. Pokračujú mimoriadne obľúbené Četnícke humoresky a v neskoršom čase na napätie a drámu nadviažu epizódy z talianskeho seriálu Chobotnica.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Príbeh služobníčky #seriál Priznanie #televízna sezóna 2021/2022 #rok 2022