Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tisícky cien a aj rodinný dom! Rakúsko spustilo vlastnú očkovaciu lotériu

Rakúska verejnoprávna televízia ORF spustila očkovaciu lotériu. Do žrebovania sa môžu zapojiť ľudia, ktorí sa od októbra nechali naočkovať alebo to majú ešte do konca roka v pláne. Vyhrať môžu tisíc vecných cien vrátane rodinného domu, informovala agentúra APA. Cieľom je posilniť zaočkovanosť Rakúska, kde majú dokončené očkovanie proti covidu-19 zhruba dve tretiny obyvateľov.

23.11.2021 14:12
Rakúsko, protest, Viedeň Foto: ,
V sobotu takto protestovali Rakúšania vo Viedni proti pandemickým opatreniam - lockdownu a povinnému očkovaniu. Od pondelka sa krajina uzavrela najmenej na tri týždne.
debata (15)
heger Čítajte aj Koalícia sa údajne jednohlasne dohodla na nových opatreniach. SaS to poprela

Do zlosovania sa môžu zapojiť dospelí ľudia, ktorí žijú v Rakúsku a od 1. októbra do 20. decembra dostali aspoň jednu dávku vakcíny schválenej európskym regulátorom EMA. Nezáleží pritom na tom, či ide o prvú, druhú alebo tretiu posilňovaciu dávku vakcíny. Medzi hlavnými cenami je rodinný dom, auto na elektrický pohon alebo kuchynská linka. Výhercovia budú oznámení 24. decembra v osobitnom programe s názvom Svetlo v tme.

nemocnica, pocisková, autner, czuczor, Čítajte aj Pripravte sa na rozlúčku s obľúbenými programami! Poznáme presné dátumy...

Lotériou sa televízia snaží zvýšiť záujem o očkovanie a preočkovanie. V Rakúsku v pondelok podali 75-tisíc dávok vakcíny proti covidu-19, z ktorých však väčšinu tvorili posilňovacie dávky. Preočkovanie absolvovalo zhruba 15 percent Rakúšanov.

čaputová, lengvarský Čítajte aj Rozhorčená Čaputová: Prehrávame. Prestaňme tliachať o covide a počúvať bludy

V Rakúsku začal v pondelok opäť platiť celoštátny lockdown. Za posledných 24 hodín zdravotnícke úrady zaznamenali vyše 9 500 nových prípadov nákazy, čo je menej ako v predchádzajúcich dňoch. Počet hospitalizovaných pacientov nakazených koronavirom SARS-CoV-2 zostáva vysoký. S chorobou covid-19 sa v rakúskych nemocniciach lieči 3 145 nakazených, z ktorých je 577 pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Jojka ukázala prvé zábery z dychberúcej minisérie! Takto vyzerá Ultimátum s Koleníkom

To je o 119 pacientov viac ako pred týždňom. V súvislosti s chorobou covid-19 zomrelo za posledných 24 hodín 72 nakazených, čo je najviac od druhej polovice januára. V Rakúsku, kde žije zhruba deväť miliónov ľudí, zaznamenali od začiatku epidémie 1,08 milióna prípadov koronavírusovej nákazy a 12 114 nakazených zomrelo.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #koronavírus #očkovanie proti covidu #očkovacia lotéria #očkovacia prémia #Mediaklik