Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka v roku 2022: Nové seriály, nové minisérie, pokračovanie obľúbených stálic

Televízia JOJ si pre svojich divákov pripravila na rok 2022 spŕšku premiérových programov. Opäť staví na overenú kombináciu nových slovenských seriálov, ťažiskovej šou, lifestylových magazínov, nebudú chýbať koprodukčné filmy, ale aj zahraničné blockbustery a samozrejmosťou sú aj akvizičné seriály. A najmä, rok 2022, bude televíziu JOJ dôležitý, oslávi totiž 20. narodeniny a preto sa rozhodla divákom dať darčeky v podobe atraktívnej televíznej ponuky.

18.11.2021 07:00
debata (2)
Na hranici, seriál Na hranici, braňo deák, simona kollárová, roman poláčik, Čítajte aj Jojka v tichosti pripravuje nový seriál plný hviezd! Poznáme prvé detaily...

Nemocnica má pokračovanie isté!

Z jesene sa do ďalšieho roka presúva uvedenie Kriminálky Kraj a komediálnej Zlatej rybky. Obe novinky by sa mali na obrazovkách objaviť hneď na začiatku 2022. Všetci fanúšikovia Nemocnice -najsledovanejšieho slovenského seriálu súčasnosti – sa môžu tešiť na tretiu sériu príbehov o komplikovaných životoch lekárov, ale aj pacientov. Tvorcovia chystajú viaceré novinky v podobe príchodu nových postáv.

Nemocnica pokračuje v roku 2022 treťou sériou. Foto: TV JOJ
seriál nemocnica, nemocnica, Nemocnica pokračuje v roku 2022 treťou sériou.

Nový denný seriál

Počas budúceho roka Jojka to znova skúsi s denným hraným seriálom. Novinka Na hranici v prvej sérii predstaví 80 častí. Príbeh sa odohráva na slovensko-ukrajinskej hranici, kde vo fiktívnej obci Krivé žije niekoľko rodín, ktoré sa podieľajú na pašovaní všetkého, okrem ľudí, zbraní a drog. Do pašovania je zapletená aj jedna ukrajinská rodina, ktorá vlastní obchod s potravinami v najbližšej ukrajinskej dedine. Treťou „hlavnou postavou“ sú colníci a príslušníci hraničnej polície, ktorí sa snažia pašerákov odhaliť a prichytiť pri čine.

Hlavné postavy seriálu Na Hranici stvárni Braňo... Foto: TV JOJ
Na hranici, seriál Na hranici, braňo deák, simona kollárová, roman poláčik, Hlavné postavy seriálu Na Hranici stvárni Braňo Deák, Simona Kollárová, ale aj Roman Poláčik.
Spider-Man - No Way Home  Poster 2 Čítajte aj Na toto sa čakalo! Pozrite si nový oficiálny trailer k Spider-Manovi

Kriminálne, ale aj komediálne minisérie

Televízia v komediálnom tóne bude pokračovať aj osemdielnou minisériou Čaja, seriál o mladej dievčine Ivete, ktorá rezignovala na svoj život v Trebišove. Za seriálom stojí scenárista Petr Kolečko, réžie sa ujal Jan Hřebejk. Iveta je dievča na prahu dospelosti, ktoré sa medzi trebišovskou mládežou cíti ako ryba vo vode, ale priveľa času trávi tiež s miestnymi starcami, alkoholickými troskami. Jej pôvab je v ostrom kontraste s tým, koľko dokáže vypiť borovičiek a ako hrubo vie odpálkovať každého chlapa. Jej pobožná matka Diana, ktorá poctivo chodí do kostola, Ivete vyčíta jej neženskosť a lenivosť. Ivete je to jedno, aj tak neverí, že ju v Trebišove čaká nejaká budúcnosť.

Jojka pokračuje v tradícii produkovania výpravných krimi seriálov. Tentokrát spojila sily s Českou televíziou a výsledok sa volá Ultimátum, ktoré je unikátnou kombináciou politického trileru, rukojemníckej i lekárskej drámy a dokumentu, ktorý vychádza z tradície skutočných príbehov reflektujúcich spoločenské dianie na Slovensku. Hlavnú úlohu v osemdielnom príbehu stvárňuje Ján Koleník.

rtvs, správy rtvs, Čítajte aj Zvyknete si na revolučnú zmenu? RTVS prekopala hlavnú spravodajskú reláciu

Pomerne veľkým prekvapením je uvedenie kriminálnej série s názvom Prokurátorka, ktorej prípravy televízie utajila do poslednej chvíle. Seriál prinesie neštandardný uhol pohľadu na vyšetrovanie zločinov cez prácu prokurátora. Každá epizóda predstaví jeden uzavretý prípad, pričom všetky pochádzajú z reálnych prípadov, ktoré sa stali aj v skutočnosti. Budú to príbehy z pera Jána Šantu, známeho slovenského prokurátora. Hlavnú úlohu v 16-dienom seriáli stvárni Zuzana Mauréry.

Prichádza Einstein!

Na Slovensko mieri Einstein! Jojka chňapla po nemeckom formáte a prinesie jeho slovenskú adaptáciu, pričom len nedávno Prima uviedla českú verziu. Felix, utajený pra-pravnuk slávneho Alberta Einsteina, je sám uznávaným géniom a najmladším profesorom teoretickej fyziky na univerzite. Brilantnému vedcovi však kvôli smrteľnej dedičnej chorobe zostáva už len niekoľko rokov života, ktoré chce naplno využiť. Na to, aby mohol čo najviac pracovať, však užíva rôzne nelegálne stimulanty. A aby neskončil vo väzení za porušenie zákona o omamných látkach, môže si so svojou genialitou trest odpracovať ako nezávislý poradca policajnej detektívky Eleny, ktorej pomáha pri vyšetrovaní prípadov vrážd. Mladého Einsteina stvárni Juraj Loj.

Ťahúňom prvých mesiacov roka 2022 má byť... Foto: TV JOJ
ultimátum, ján koleník, Ťahúňom prvých mesiacov roka 2022 má byť miniséria Ultimátum.
Claude Gensac, Louis de Funès Čítajte aj Ktoré filmové hviezdy milovali Slováci za socializmu?

Pokračujú aj zábavné šou

V roku 2022 bude pokračovať aj ťažisková šou Česko Slovensko má talent s jubilejnou desiatou sériou. Rozhodnutie pokračovať s nakrúcaním je pomerne prekvapujúce, keďže tohtoročná sezóna patrí medzi tie najmenej úspešné. Kým ôsma série z roku 2019 dosahovala pravidelne viac ako pol miliónovú sledovanosť, deviata série sa márne driape len k 400-tisícovej hranici veľkosti publika.

Budúcnosť na Jojke má garantovanú aj obľúbený moderátor Vilo Rozboril, ktorý počas jesene zažil prepadák so svojou novou šou Dom snov. Tú diváci „odmenili“ veľmi vlažnou sledovanosťou. Rozboril zostane spätý so šou V siedmom nebi, ktorá je garanciou nadpriemernej sledovanosti v akýchkoľvek časoch. Nové časti bude nakrúcať aj pre rok 2022.

stranger things, Čítajte aj Čakanie na novú sériu bude trvať tri roky! Netflix konečne potvrdil návrat Stranger Things

Zelenú dostali aj zabávači z relácie Inkognito, nové série dostane aj šou o varení Bez servítky a po niekoľkých rokoch sa na obrazovky vrátia kultové Nákupné maniačky. Diváci neprídu ani o svoje obľúbené magazíny ako Miláčikovo, Nová záhrada, Na chalupe, Nové bývanie. Samozrejmosťou je hojné zastúpenie spravodajských formátov počas celého týždňa.

V roku 2022 bude na obrazovkách Jojky... Foto: TV JOJ
V siedmom nebi, rozboril, V roku 2022 bude na obrazovkách Jojky pokračovať šou V siedmom nebi.

Filmová ponuka

Počas budúceho roka sa na obrazovkách Jojky objavia atraktívne filmy, ktorým je televízia koprodukčným partnerom. Diváci sa môžu tešiť na druhé pokračovanie hitu Šťastný nový rok, objavia sa aj filmy Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť, Láska na špičkách, Kurz manželskej túžby, Jedine Tereza, Matky, ale aj celovečerný dokumentárny film Karel, mapujúci posledný rok života speváckej legendy.

mediaklik ikona, Čítajte aj Na Slovensku odštartoval nový mediálny portál: O seriáloch sa mení na Mediaklik

Z akvizičných filmov sa objavia napríklad Ugly Dolls, Pán Maznáčik, Hľadá sa Yeti, Žmurko Bill, Viking Vike a kúzelný meč či hraný rodinný film Ako dostať deda z domu. Dospelí, najmä ženy, si nenechajú ujsť dojímavý skutočný príbeh Kým si so mnou či drámu Zlatokopky. Mužská časť divákov sa môže tešiť na vojnový film Sama Mendesa 1917, sci-fi triler Ad Astra s Bradom Pittom v hlavnej úlohe, napínavý akčný sci-fi triler Pod vodou, životopisnú športovú drámu Le Mans 66, akčný triler Mrazivá pasca s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe či pokračovanie kultového sci-fi filmu Terminátor: Temný osud.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko Slovensko má talent #televízia JOJ #TV JOJ #seriál Ultimátum #seriál Nemocnica #seriál Kriminálka Kraj #seriál Zlatá rybka #rok 2022 #Mediaklik #seriál Einstein #seriál Čaja #seriál Prokurátorka