Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nemocnica s absolútnym rekordom, Markízu rozniesla na kopytách aj s jej novou šou

Zdá sa, že Slováci nesledujú nič iné, len jojkársku Nemocnicu. Ostatné programy sa hýbu v sivých priemeroch alebo nelichotivých podpriemerov. Minulotýždňová streda priniesla zaujímavé televízne zvraty.

03.11.2021 07:00
tvoja mini tvár znie povedome, Foto:
Štart detskej verzie šou Tvoja tvár znie povedome má za sebou tvrdé pristátie.
debata (1)
tvoja mini tvár znie povedome, Čítajte aj Obdivuhodná výdrž v detskej Tvári! Prichádza prvá premena z chlapca na ženu

Kým televízia Markíza spustila samostatnú špeciálnu sériu detskej verzie imitačnej šou Tvoja tvár znie povedome, Jojka pokračovala s rozšíreným vysielaním svojej Nemocnice aj v strede pracovného týždňa. A bol to televízny masaker.

Markíza sa zrejme spoliehala, že dokáže oslabiť konkurenčnú lekársku drámu a obmäkčiť srdcia divákov roztomilou šou plnou nadaných detských talentov. Nestalo sa. Nemocnica zaznamenala jeden z top výkonov vôbec. Najsledovanejší slovenský seriál Nemocnica si v stredu minulý týždeň nenechalo ujsť až 572-tisíc divákov. Seriál ovládol obe cieľové skupiny a dosiahol skvelú 12,3% sledovanosť a nadpriemerný podiel na trhu, až 27%, čo je dosiaľ druhá najvyššia sledovanosť a tretí najvyšší podiel od začiatku vysielania Nemocnice.

markíza, televízia markíza, logo, markíza, Čítajte aj Nekompromisná bodka za televíznou legendou! Markíza pre nezáujem ruší...

Ženská časť univerzálneho publika zaznamenala až 15,7% sledovanosť a 31,3% podiel na trhu, diváčky vo veku 45 až 54 rokov dosiahli až 15,2% sledovanosť. Z mužských cieľoviek bola najsilnejšia rovnaká veková kategória s 11% sledovanosťou.

Markíza s prvou časťou šou Tvoja mini tvár znie povedome nemala šancu. Výkon relácie sa prepadol na svoje minimá. Celkovo pri obrazovkách sedelo len 314-tisíc divákov. V komerčnej cieľovke uhrala iba 5,5% sledovanosť s trhovým podielom 18,3%. Televízia posilnená úspechom špeciálnej časti na jar, ktorá vtedy trhla rekord so 600-tisícovým publikom, teraz poriadne vytriezvela. Navyše jojkárska Nemocnica sa mala vysielať v októbri aj v stredu. Následne sa seriál mal vrátiť do svojich štandardných utorkových a štvrtkových večerov.

vera wisterová, marcel forgáč, byť zdravý je výhra, očkovacia lotéria, Čítajte aj Bodka za televíznym prekvapením roka! Očkovacia lotéria sa definitívne skončila

Už ani to neplatí. Jojka by spravila strategickú chybu, keby tento svoj prvotný úmysel naplnila a programovou zmenou avizuje pokračovanie Nemocnice trikrát do týždňa naďalej. Tvoja mini tvár znie povedome má tak problém a zrejme nebude mať šancu viac zažiariť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #TV JOJ #TV Markíza #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Nemocnica