Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nekompromisná bodka za televíznou legendou! Markíza pre nezáujem ruší...

Televízia Markíza potvrdila, že končí s legendárnou službou - teletext. Kedysi vychytená služba je dnes na okraji záujmu a preto sa jej osud koncom tohto roka naplní. Stane sa tak po 25 rokoch jej existencie, diváci ju mohli nepretržite využívať od roku 1997. Od 1. januára 2022 bude teletextové vysielanie slúžiť už len ako platforma na poskytovanie skrytých titulkov pre divákov so sluchovým postihnutím.

02.11.2021 07:00
debata (31)
Televízna legenda, v podobe markizáckeho... Foto: TV Markíza
Markizatext, teletext, Televízna legenda, v podobe markizáckeho teletextu, má svoj osud spečatený.
vera wisterová, marcel forgáč, byť zdravý je výhra, očkovacia lotéria, Čítajte aj Bodka za televíznym prekvapením roka! Očkovacia lotéria sa definitívne skončila

„Rušiť alebo redukovať služby je vždy ťažké rozhodnutie. Markízatext si však splnil svoju historickú úlohu a v dnešnej internetovej dobe sa stal už len minimálne využívanou službou, pričom jeho sledovanosť za posledné roky kontinuálne klesá,“ vysvetľuje dôvody tohto kroku Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Jednou z moderných alternatív teletextu je HbbTV, čiže hybridné vysielanie, na ktoré je okrem televízneho signálu potrebné aj stabilné internetové pripojenie a inteligentný televízor, ktorý ich dokáže prepojiť. Divákom poskytuje oveľa širšie spektrum služieb a informácií, navyše v neporovnateľne atraktívnejšom vizuálnom kabáte.

Jan Werich 01 Čítajte aj Bol to kráľ inteligentného humoru. Nie každý ale vedel, aký ťažký mal osud

HbbTV môžu už niekoľko rokov po stlačení červeného tlačidla využívať aj diváci staníc skupiny Markíza. „Rozvoju nášho online portfólia venujeme náležitú pozornosť. Plánujeme tiež ďalšie skvalitňovanie HbbTV a budeme sa usilovať, aby táto služba bola dostupná čoraz väčšiemu počtu divákov,“ dodal Settele.

príbeh služobníčky, Čítajte aj Tento je seriál je na vrchole slávy a milujú ho milióny! A aj tak sa rokuje o jeho konci

Medzi najvyhľadávanejšie stránky na Markízatexte patril dlhodobo TV program a čerstvé spravodajské informácie. V dnešnej dobe je už aktuálny TV program ľahko dostupný v rámci služby EPG, ktorú poskytujú jednotliví operátori, či na internete. Nepretržitý spravodajský servis zas diváci nájdu na portáli TVnoviny.sk, ktorého obsah je k dispozícii aj prostredníctvom HbbTV.

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #oseriáloch #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #teletext