Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix opäť prekvapil! Výrazne mu stúpol získ. Je za tým kontroverzný seriál?

Spoločnosť vykázala zisk 1,45 miliardy dolárov, v rovnakom období pred rokom bol v sume 789,9 milióna dolárov.

22.10.2021 07:00
Netflix, netflix, logo netflix, Foto:
Netflixu sa darí. Stúpa počet predplatiteľov, ale aj zisky.
debata
superstar, Čítajte aj Ide do tuhého! Napätie v Superstar sa bude dať krájať...alebo to bude fraška?

Americká spoločnosť Netflix podnikajúca v oblasti streamovacích služieb v treťom kvartáli dosiahla výrazný rast zisku. Spoločnosť vykázala zisk v objeme 1,45 miliardy dolárov čiže 3,19 dolára na akciu. V rovnakom štvrťroku pred rokom dosiahla zisk 789,9 milióna dolárov čiže 1,79 dolára na akciu.

venom 2, Čítajte aj Toto sa veľmi ťažko pozeralo! Už dlho sa neobjavil na plátnach takto zbytočný film

Tržby firmy sa zvýšili o 16 percent na 7,48 miliardy dolárov. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť FactSet, v priemere odhadovali, že zisk Netflixu za tretí kvartál bude 2,56 dolára na akciu pri tržbách 7,48 miliardy dolárov.

Timothée Chalamet, duna, film Duna, Čítajte aj Seriózna rozprávka pre dospelých. Obstojí Duna u bežného diváka?

Firma zvýšila produkciu, keďže nastalo jej oživenie po omeškávaní spôsobenom pandémiou v prvej polovici tohto roka. Netflix uviedol, že počet jeho predplatiteľov medziročne stúpol o 9 percent na 213,6 milióna. Prekonal tak svoje vlastné projekcie. V terajšom kvartáli spoločnosť očakáva rast počtu predplatiteľov o 8,5 milióna.

sex/life, Čítajte aj Netflix posunul latku na dno: Keď seriál nemá čo ponúknuť, príde prvoplánový sex

Práve v tomto čase na Netflix dorazil kontroverzný seriál Squid Game, ktorý zlomil všetky rekordy sledovanosti. Podľa údajov sledovanosti, ktoré streamovací gigant využíva, tak si tento krvavý seriál pozrelo až 111 miliónov užívateľov.

Netflix meria sledovanosť spôsobom, že daný seriál musí užívateľ sledovať aspoň dve minúty. Tento spôsob je však značne nepresný a online platforma už oznámila, že vlastnú sledovanosť bude merať novým spôsobom. Squid Game porazila aj tie najväčšie hity ako Zaklínač, Bridgerton. Išlo o najúspešnejší štart seriálu v histórii Netflixu, čo sa premietlo aj ekonomických výsledkov spoločnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch