Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bomba! Vzniká prvý slovenský seriál pre streamovací gigant, ktorý smeruje aj k nám

Padla prvá klapka pripravovanej dramedy s pracovným názvom Víťaz, ktorý uvedie čoskoro HBO Max. O čom bude chystaná novinka, ktorá vzniká pre svetový streamovací gigant?

23.10.2021 07:00
víťaz, hajdu, chýlková, Foto:
HBO spustilo nakrúcanie prvého slovenského seriálu pre online službu HBO Max.
debata
braňo deák, lajna 3, Čítajte aj Zvládnu Slováci sledovať tento seriál? Bude to nálož, Česi na nás nenechajú nitku suchú

Seriál je prvým hraným projektom, ktorý vzniká pod hlavičkou HBO Max Original a zároveň ide o prvý rýdzo slovenských seriál, na ktorom sa podieľa spoločnosť HBO. V hlavnej úlohe sa predstaví známy slovenský herec Ady Hajdu, potom Ivana Chýlková, Milan Ondrík alebo Petra Dubayová. Jedná sa o šesťdielnu dramedy, ktorú natáča režisér Jan Hřebejk. Ten s HBO nepracuje prvýkrát, podieľal sa na oboch sériách divácky úspešného seriálu Až po uši.

Timothée Chalamet, duna, film Duna, Čítajte aj Seriózna rozprávka pre dospelých. Obstojí Duna u bežného diváka?

Víťaz od scenáristov Zuzany Dzurindovej (dcéry bývalého slovenských premiéra Mikuláša Dzurindu) a Petra Nagya hovorí o slovenskom premiérovi, ktorý opúšťa svoju úspešnú kariéru politika a vracia do bežného života. Následne zisťuje, že doma nemá takú moc, na akú bol vo svojej funkcii zvyknutý.

Režisér Jan Hřebejk povedal: „Výnimočnosť seriálu spočíva v unikátnom scenári Zuzany Dzurindovej a Petra Nagya. Komédia stojí na presnosti situácií a dialógov, na konkrétnych detailoch. Vidím už teraz, že scény sa svojou vierohodnosťou a stavbou stávajú spoľahlivým odrazovým mostíkom pre hercov. Je to vynikajúca rodinná komédia, ale napísaná s veľkým pochopením pre všetky postavy. Verím, že sa budete smiať Viktorovej pochabosti, narcizmu alebo nehoráznosti, ale že si zamilujete aj ostatné postavy. K tomu nám dopomáhaj HBO aj ETAMP Film. Amen.”

Prvé zábery zo seriálu Víťaz Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Víťaz z dielne Skyshowtime.

Producentka HBO Max, Tereza Polachová o novom projekte hovorí: „Náš seriál predstavuje vtipný ponor do vzťahov v jednej československej rodine. Tá má svoje jedinečné špecifiká. Zuza Dzurindová, dcéra bývalého slovenská premiéra a scenáristka seriálu má sama skúsenosť z prvej ruky, čo to znamená žiť v rodine s pracovne veľmi exponovaným otcom. A nebojí sa to napísať. A tak máme šancu sledovať stret medzi svetom politiky, ktorý je v strednej Európe stále prevažne mužskou doménou so svetom rodiny, ktorý je tu často ešte považovaný prevažne za domáce ihrisko. A to nehľadiac na fakt, že ženy pracujú rovnako tvrdo ako muži a denne sú vystavované dvojitej záťaži. Typický muž to tu považuje za samozrejmosť. A náš hlavný hrdina Viktor nie je iný.“

venom 2, Čítajte aj Toto sa veľmi ťažko pozeralo! Už dlho sa neobjavil na plátnach takto zbytočný film

Od 26. októbra 2021 bude služba HBO Max spustená najprv vo Švédsku, Dánsku, Nórsku, Fínsku, Španielsku a Andorre a potom sa v roku 2022 rozšíri aj do strednej a východnej Európy a Portugalska. Na Slovensku, aktuálne, pôsobí služba HBO GO, ktorá sa premení na HBO Max.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Ady Hajdu #HBO Europe #Ivana Chýlková #oseriáloch #HBO Max #seriál Víťaz