Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto čakal asi len málokto! Markíza vracia šou, ktorá v minulosti bola prepadák

Kto chce vyhrať 100-tisíc má šancu! Môže sa stať súčasťou svetového fenoménu medzi reality šou. Na Slovensko sa vracia...Survivor, ktorý sa pred rokmi u nás vysielal pod názvom Ostrov.

19.10.2021 07:00
survivor, survivor česko a slovensko, Foto:
Televízia Markíza avizuje návrat reality šou Survivor, ktorá sa pred rokmi vysielala pod názvom Ostrov.
debata (1)
pán profesor, tomáš maštalír, Čítajte aj Toto zabolelo! Pán profesor skopnutý na svoje minimá, Sestričky naďalej dole

Po novom televízia upúšťa od slovenského názvu a zdôrazňuje pôvodný anglický názov, ktorý vo svete láme rekordy sledovanosti. Viac ako 10 miliónov divákov si minulý rok v USA naladilo 40. sériu na CBS a v septembri 2021 bola uvedená premiéra 41. série, ktorá sa stala premiérovou jednotkou CBS v súčasnej sezóne. Poslednú austrálsku adaptáciu videlo takmer 40% divákov a francúzska 28. séria, Koh Lanta, mala premiéru v septembri 2021, keď sa stala jednotkou vo vysielaní a sledovanosť dosiahla dvojnásobok priemeru daného vysielacieho slotu.

Batman Čítajte aj Temný hrdina sa vracia do Gotham City. Pozrite si trailer!

Survivor sa bude vyrábať vo federálnej verzii s českou sesterskou stanicou Novou. Zaujímavosťou je, že Markíza sa pokúša nalákať na anglický názov a chce podčiarknuť reboot celej šou, podobne ako v minulosti pri Hlase Česko Slovenska, ostatnú sériu vysielala pod názvom Voice. Ani tento fakt nepomohol. Survivor, teda ešte Ostrov sa na Slovensku vysielal približne pred tromi rokmi a patril medzi najmenej úspešné formáty v rámci reality šou u nás. Stačilo iba niekoľko dní, aby sa premiérové časti rýchlo sťahovali z prvého vysielaceho slotu o 20:30.

očkovacia lotéria, wisterová, forgáč, Čítajte aj Očkovacia lotéria opäť pri sile! Ďalšie kolo žrebovania strhlo státisíce divákov

Dlho sa šou neohriala ani v druhom večernom pásme a potupne, bez väčšej pozornosti, „dožila“ v nočnom vysielaní. Je očividné, že ani tento fakt neodrádza obe televízie, aby prišli s vynoveným konceptom, ktorý má prilákať nových divákov. Je očividné, že Survivor má byť aj značnou posilou streamovacej platformy Voyo, kde sa aktuálne vysiela Love Island.

„Teší nás, že sme mohli podpísať licenčnú zmluvu na natáčanie novej série reality šou Survivor. Naši diváci poznajú tento koncept z minulosti, rada by som však zdôraznila, že táto šou bude oveľa náročnejšia a väčšia. Sme si istí, že všetkým súťažiacim poskytneme množstvo príležitostí, aby posunuli svoje limity a našli v sebe neočakávané schopnosti. Vezmeme ich tiež na absolútne nový exotický ostrov,“ vysvetľuje Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova.

Nová verzia má byť väčšia, výpravnejšia a hlavne drsnejšia. Na exotickom ostrove vytvorí 24 súťažiacich zo Slovenska a Česka kmene, za ktoré budú bojovať v rôznych hrách. V rámci kmeňa musia vzájomne spolupracovať, niekedy súťažiť sami za seba, a hlavne sa pokúsiť prežiť až do konca.

Survivor by mal dostať priestor na televíznych obrazovkách v priebehu budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Survivor #oseriáloch #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #Survivor Česko a Slovensko