Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza s Jojkou v ohrození: Talent a Farma sa nadýchli, teraz prichádza očkovacia lotéria

Počas sobotných večerov komerčné televízie ponúkajú divákom reality šou. Farmu a Talent teraz čaká extrémne ťažký október. RTVS sem presúva ostro sledovanú očkovaciu lotériu a dá sa predpokladať, že sledovanosť dvoch menovaných šou pôjde rapídne dole.

09.10.2021 07:00
česko slovensko má talent 9, talent, Foto:
Talent čaká ťažký október.
debata (1)
hbo max, hbo, Čítajte aj Slovensko čaká revolúcia v sledovaní televízie! Poznáme detaily príchodu gigantu HBO Max

Verejnoprávneho programu Byť zdravý je výhra sa zľakla Markíza ešte v septembri, keď sa ukázalo, akú obrovskú sledovanosť tento formát dokázal vyprodukovať. Narýchlo preto stiahla Superstar z nedeľného slotu, pretože bolo jasné, že spevácka šou nemá šancu konkurovať a televízia si nemohla dovoliť fiasko. Preto sa hľadanie speváckej hviezdy presídlilo do piatkového slotu, z ktorého sa porúčala Farma a jej Duel. Ten našiel nové miesto počas sobotných večerov, kde sa zoči-voči stretla s ťažiskovou jojkárskou šou – Česko Slovensko má talent.

hra o tróny, game of thrones, drak, drogon, Čítajte aj Najočakávanejší seriál roka 2022 sa predstavuje! Prichádza ohnivá Hra o tróny plná drakov

Lenže Talent zažíva svoj najslabší ročník a Farma sa tradične drží pomerne v slušných číslach a počas sobotného súboja, markizácka reality šou dokázala uhrať tesné víťazstvo. Počas minulotýždňovej soboty sa karta obrátila a Talent sa konečne, po prvýkrát v rámci tejto sezóny, prehupnúť cez 400-tisícovú hranicu, konkrétne 418-tisíc divákov, a porazil aj Farmu, ktorú si pustilo 386-tisíc divákov.

Jojka si mohla vydýchnuť, keď Talent naznačil, že by mohol v nasledujúcich týždňoch rásť a zotrieť straty. Lenže prišlo operatívne rozhodnutie z RTVS, ktorá sa rozhodla presunúť očkovaciu lotériu na sobotu, aby diváci a potenciálni výhercovia nemuseli počas nedeľného vysielania sledovať televízor až do 23. hodiny, keďže od 10. októbra Jednotka uvedie svoju novú ťažiskovú šou Pečie celé Slovensko, ktoré dostalo prednosť pred žrebovaním.

sex/life, Čítajte aj Netflix posunul latku na dno: Keď seriál nemá čo ponúknuť, príde prvoplánový sex

Tento presun, s istotou, poriadne podkopne nohy Farme a Talent. Lotériu si ostatné týždne pravidelne pustí vyše 750-tisíc divákov a je teda jasné, že Slováci tento trend napodobnia aj v iných vysielací deň.

Najviac utrpí Jojka, keďže Talent vysiela len raz do týždňa a preto je dobrá sledovanosť pre ňu poriadne dôležitá. Pri Farme sa sobotný výkyv nemusí negatívne odraziť, keďže ide o dennú reality šou a straty sa dajú ľahko nahradiť v iný deň. Komerčné stanice čaká veľmi ťažký október, vydýchnu si až v novembri, keďže žrebovanie očkovacej prémie sa definitívne skončí na konci tohto mesiaca.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Česko Slovensko má talent #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #očkovacia lotéria #očkovacia prémia #Farma 13 #televízna sezóna 2021/2022