Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vybičovaný súboj o každého diváka! Markíza s Jojkou sú uprostred víkendu na nože

Počas sobotných večerov proti sebe stoja veľmi silné formáty - Talent a Farma. A rozhodne si nič nedarujú!

25.09.2021 07:00
česko slovensko má talent, Foto:
Talent je späť vo svojom štandardnom sobotnom slote a tesne vyhral boj o diváka.
debata (1)
sky showtime, skyshowtime, Čítajte aj Televízna vojna sa odkladá na rok 2022: Príchod na Slovensko avizuje nový hráč

Deviata séria Česko Slovensko má talent sa ustálila vo svojom štandardnom slote počas sobotných večerov. Končí sa tak zdvojené úvodné vysielanie. Práve počas sobôt dokázal Talent vybojovať nadpriemerné, až rekordné výsledky počas ôsmej série spred dvoch rokov. Nateraz ťažisková šou Jojky veľmi zaostáva za týmito výsledkami, hoci s tesným výsledkom vyhráva boj o diváka a je jednotka na trhu. Teraz proti sebe stojí Talent a markizácka Farma, ktorá sa tu nečakane ocitla.

Pôvodne sa farmárske duely vysielali počas piatkových večerov, tak Markíza presunula Superstar, aby sa vyhla ostro sledovanej očkovacej lotérii a Farma sa tak ocitla v sobotnom okne. Pomerne netradičnom. Diváci si musia zvykať na nové rozloženie programov. Teda aspoň do konca októbra, kým na obrazovkách RTVS sa budú žrebovať finančné odmeny, následne sa predpokladá, že Markíza urýchlene všetko vráti do normálu a programy sa ocitnú vo svojich štandardných slotoch.

česko slovensko má talent, talent, slávik, jandová, Čítajte aj Slováci sa vracajú k veľkým šou! Talent stále zaostáva, no škriabe sa nahor

Kým sa tak stane, sobotné večery budú poriadne vybičované a komerčné televízie si nič nedarujú. Dôkazom toho je aj minulotýždňový súboj medzi Talentom a Farmou.

Talent mal o malý kúsok navrch. V cieľovke 12 – 54 dosiahol 6,9% sledovanosť (čo je pokles oproti predchádzajúcej sobote) s trhovým podielom 20,7%. Farma si vydobyla 6,4% sledovanosť s trhovým podielom 20,8%. Súboj oboch šou bol mimoriadne vyrovnaný.

Superstar, Čítajte aj Podarilo sa! Superstar sa pozviechala a zahodila priemernú sledovanosť za hlavu

Jojka však mala navrch aj v cieľovke 12+. Talent celkovo prilákal 384-tisíc divákov, čo predstavuje 8,3% sledovanosť a 19,6% podiel, Farma s Duelom sa musela zmieriť s 360-tisícovým publikom. Najpočetnejšou cieľovou skupinou sobotnej epizódy Talentu boli muži v produktívnom veku 35 až 44 rokov s 9,9% sledovanosťou a podielom 24,4%.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Česko Slovensko má talent #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #Farma 13