Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Panika tesne pred štartom sezóny! Televízne zemestrasenie spôsobila očkovacia lotéria

Televízia Markíza pár dní pred spustením svojej jesennej programovej štruktúry robí narýchlo zmeny, ktoré nemajú obdobu. V zákulisí to poriadne vrie. Všetko má na svedomí nedeľné žrebovanie očkovacej prémie.

28.08.2021 07:00
superstar, Foto:
Nová séria Superstar narýchlo našla nový vysielací slot. Po rokoch sa bude vysielať počas piatkov, teda v čase, v ktorom pred rokmi dobyla Slovensko.
debata (1)

Práve rozdávanie veľkých finančných odmien pre tých, ktorí sa dali zaočkovať a zaregistrovali sa, je obrovským diváckym lákadlom. Takýto vývoj sledovanosti predikoval len málokto. Počas ostatnej nedele, keď prebiehalo druhé žrebovanie s pozmenenými pravidlami, aby sa vyhlo trapasom z úvodného týždňa, RTVS lámala rekordy sledovanosti. Strach dostal trhový líder, ktorý robí bezprecedentné zmeny vo vysielaní a to len pár dní pred ostrým štartom sezóny.

pán profesor, Čítajte aj Tri mesiace hlasovanie, tri verdikty! Takto ste vystavili účet slovenským televíziám...

Dôvod je jednoduchý. Treba zachrániť ťažiskovú Superstar pred možným diváckym prepadákom. Všetko nasvedčuje tomu, že sledovanosť RTVS bude ešte rásť s pribúdajúcimi registrovanými účastníkmi. Minulú sledovanosť si pustilo Jednotku až 788-tisíc divákov pri trhovom podiele 37,3% v cieľovej skupine 12+. Na webe sledovalo reláciu až 81 294 ďalších divákov. To predstavuje medzitýždenný nárast o viac ako 200-tisíc divákov. Je teda jasné, čomu Slováci budú dávať počas nedeľných večerov prednosť.

sestričky 4, sestričky, Čítajte aj Markíza vracia do vysielania Sestričky: Nová séria bude poriadne iná!

Markíza si, pochopiteľne, nemôže dovoliť, aby nová séria Superstar, od ktorej si veľa sľubuje, zlyhala. Preto vysielanie nových častí rýchlo presúva do bezpečia. Po novom sa bude najúspešnejšia spevácka šou u nás vysielať vždy v piatok. Prvá časť je naplánovaná už na 3. septembra.

Superstar sa tak vracia do slotu, v ktorom ho vysielala ešte RTVS pred 17 rokmi. Od tretej série, keď šou prešla na Markízu jej vždy patrila nedeľný večer. Superstar sa tak vyhne očkovacej lotérii, no stretne sa zoči-voči šou Milujem Slovensko na RTVS, ktorá si stabilne drží nadpriemerný počet divákov.

seriál nemocnica, nemocnica, pocisková, autner, Čítajte aj Jojka odštartovala jeseň masívnym úspechom! Jej Nemocnica všetko zvalcovala

Navyše nepôjde o jednorázový presun. Keďže očkovacia prémia sa bude vysielať do polovice októbra, tak Markíza podrží Superstar v piatkovom slote už stabilne až do momentu, keď šou vstúpi do záverečnej fázy živých prenosov. V tom čase by už bojové pole mala RTVS opustiť a nedeľný priestor bude voľný.

Superstar však vyšachuje z hry Farmu a tradičný duelový večer! Farma, po novom, sa bude vysielať počas sobotných večerov a bude priamo konkurovať Česko Slovensko má talent, čo takisto je ťažká situácia pre obe komerčné stanice.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Superstar #oseriáloch #televízia Markíza #očkovacia lotéria #očkovacia prémia