Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec zdržania produkcie seriálov? Netflix zaviedol povinné očkovanie proti koronavírusu

Keď pandémia udrela na jar minulého roku, stalo sa nepredstaviteľné. Zastavil sa, okrem iného, aj celý zábavný priemysel. Dovtedy sa tak nikdy nestalo. Avšak v priebehu mesiacov sa našiel spôsob, ako obnoviť produkciu aj napriek výrazným hygienickým opatreniam.

08.08.2021 07:00
netflix, Foto:
Netflix odmieta naďalej ohrozovať priebeh nakrúcania. Herci, ale aj štáb musia byť zaočkovaní.
debata (2)

Natáčanie niekoľkých hollywoodskych filmov a seriálov opäť skomplikovala pandémie covidu-19. Netflix preto oznámil, že americkí herci a členovia štábov, ktorí pracujú v ich blízkosti, musia byť zaočkovaní proti covidu-19, informoval The Wall Street Journal.

Medzi seriály, ktoré si v poslednom čase kvôli koronavírusu dali nútenú prestávku, napríklad House of the Dragon televízie HBO, ktorý sa odohráva 300 rokov pred populárnou Hrou o tróny. Produkcia už natáčanie obnovila.

bodka, seriál bodka, jakab, vačková, labuda, Čítajte aj Tieto seriálové plevy sú z kola von! Zamiešajte poradím v rebríčku top slovenských seriálov

Filmári museli prerušiť nakrúcanie snímky God is a Bullet, v ktorej hlavnú rolu stvárni americký herec Jamie Foxx a jeho dánsky kolega Nikolaj Coster-Waldau. Jednému z naočkovaných hercov vyšiel pozitívny test na koronavírus. Problémy sa nevyhli ani siedmemu pokračovaniu filmovej série Mission Impossible s Tomom Cruisom alebo pripravovanému seriálu Gaslit o afére Watergate. Americký herec Sean Penn vyhlásil, že sa na natáčanie nevráti, kým nebudú všetci členovia štábu zaočkovaní.

Výzvy, ktorým čelí Hollywood, sa nápadne podobajú dileme veľkých amerických firiem, ako sa vyrovnať so šírením nákazlivejšej mutácie delta. Napríklad internetoví giganti Google a Facebook oznámili, že od svojich zamestnancov budú pred ich návratom do spoločných kancelárií požadovať očkovanie proti chorobe covid-19. Podobné opatrenia neskôr ohlásila aj streamovacia služba Neflix.

imelda staunton, the crown, koruna, Čítajte aj Prichádza ďalšia variácia Alžbety II.! Stvárni ju nenávidená potvora z Harryho Pottera

Spoločnosť tak reagovala na vyhlásenie niekoľkých hollywoodskych štúdií a odborov, ktoré uviedli, že podporia jednotlivé produkčné firmy, ak po svojich zamestnancoch budú vyžadovať potvrdenie o proticovidovej vakcíne.

Členovia štábov a herci sú obvykle nútení pracovať v tesnej blízkosti a nosenie ochranných rúšok či dodržiavanie bezpečných rozostupov nie je vždy možné dodržať. Nové opatrenie Netflixu sa zatiaľ budú týkať zamestnancov pracujúcich v tzv. Zóne A, kde prichádzajú do najtesnejšieho kontaktu s hercami.

pán prsteňov, lord of the rings, Čítajte aj Titán medzi seriálmi prichádza! Seriálového Pána prsteňov uvidíte v septembri...

Spoločnosť údajne zaznamenala aj problémy mimo túto zónu a zvažuje preto, že zavedie povinnosť očkovania pre všetkých svojich zamestnancov. Medzi zástupcami filmových štúdií sa vraj debatovalo o tom, ako odlíšiť očkovaných a neočkovaných pracovníkov. Obávajú sa stigmatizácie tých, čo očkovanie odmietajú, píše WSJ.

„Ľudia, ktorí nemajú opodstatnený zdravotný alebo náboženský dôvod pre výnimku z očkovania, sa jednoducho musia rozhodnúť, či chcú pracovať pre zamestnávateľa, ktorý vyžaduje potvrdenie o očkovaní,“ uviedol predseda hereckého odborového zväzu SAG-AFTRA Duncan Crabtree-Ireland.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #koronavírus