Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Júl s HBO: Najvyšší čas sa počas leta poriadne zabaviť s komediálnymi seriálmi!

Televízne leto musí byť vtipné! To si povedala aj televízia HBO, ktorá si pre svojich divákov pripravila oddychovú ponuku plnú humoru a smiechu. Nechajte sa zlákať viacerými tipmi. Aby toho nebolo málo, v zálohe má aj zaujímavé dokumenty.

12.07.2021 07:00
biely lotos, the white lotus, Foto:
V júli sa dá dobre zabaviť aj so seriálom Biely Lotos na HBO.
debata

Biely lotos (The White Lotus)

Vitajte medzi bohatými bielymi (šialenými) ľuďmi, ktorých predkovia ukradli domorodcom krajinu, zabíjali ich a potom ich potomkov donútili tancovať pre svoje potešenie… Šesťdielna satirická miniséria HBO z dielne Mikea Whitea („Moje nové Ja“ z produkcie HBO) sa odohráva v luxusnom havajskom letovisku a sleduje viac či menej neznesiteľných hotelových hostí počas ich týždennej odpočinkovej a omladzujúcej dovolenky v raji. S každým ďalším dňom vychádza najavo, že zdanlivo dokonalí turisti, usmievaví zamestnanci hotela aj samotný idylický rezort na rozprávkovom ostrove Maui majú aj svoju temnejšiu stránku.

červené pásky, Čítajte aj Hľadanie najhoršieho slovenského seriálu pokračuje! Tieto sa vyhli veľkej hanbe...

Rodiča II. (Breeders II.)

Komediálny seriál Rodičia skúma paradox, ktorý každý rodič dobre pozná, aj keď to nikdy neprizná – za svoje deti by ste bez váhania položili život, ale často ich tiež máte chuť zabiť. Martin Freeman stvárňuje hlavnú úlohu starostlivého otca Paula, ktorý zistí, že nie je tak celkom mužom, za akého sa vždy považoval. Jeho partnerkou v zdolávaní tohto strmého kopca zvaného rodičovstvo je Ally (Daisy Haggardová), majiteľka nahrávacieho štúdia, ktorá dokáže Paula rozosmiať a tiež zvláda svojim deťom čítať a počas toho zároveň spať. V tejto úprimnej a neprikrášlenej komédii sa Paul a Ally snažia zvládnuť prácu na plný úväzok, starnúcich rodičov, hypotéku, manželské rozpory aj nezávideniahodné prekážky, ktoré im do cesty kladie výchova ich dvoch malých detí Luka a Avy.

the good doctor, dobrý doktor, Čítajte aj Toto nikto nečakal! Seriálový hit Dobrý doktor stráca jednu z hlavných hviezd

Odkaz III. (Legacies III.)

V posledných desiatich rokoch uchvátili hrdinovia a zloduchovia zo seriálov Upírske denníky a The Originals divákov po celom svete. Ich dedičstvo opäť ožilo v napínavom seriáli Odkaz o ďalšej generácii nadprirodzených bytostí navštevujúcich školu pre nadaných. Práve tu sa sedemnásťročná dcéra Klausa Mikaelsona Hope, dvojčatá Alarica Saltzmana Lizzie a Josie a mnoho ďalších snaží trochu nekonvenčným spôsobom dospievať a stať sa tou najlepšou verziou seba samého, a to napriek vnútornému vábeniu pekla.

Betty II. (Betty II.)

Druhá séria seriálu Crystal Moselle (The Wolfpack), ktorý natočila s využitím postáv i motívov zo svojho celovečerného debutu Skate Kitchen. Sleduje partiu dievčat z New Yorku, ktoré si kliesnia cestu prevažne mužským svetom skateboardingu. Tvrdohlavá Janay má výstredný štýl – brnenie, za ktorým skrýva vnútorné boje. Kirt je milenka (v očiach dám), bojovníčka (v očiach zvyšku sveta) a dieťa v ženskom tele; najzábavnejší človek na svete. Indigo je ulicou ostrieľaná podvodníčka, ktorá nedokončila umeleckú školu. Na okraji skupiny stojí obozretná, inteligentná a nemotorná Camille. Túži zapadnúť medzi ostatných v skate parku a svoje miestečko medzi nimi si tvrdo vybojovala…

Rick a Morty V. (Rick and Morty V.)

Animovaný seriál nielen pre fanúšikov Návratu do budúcnosti, Simpsonovcov a Futuramy, ktorý rozpráva príbeh o sociopatickom alkoholikovi a geniálnom vedcovi Rickovi a jednej typickej americkej rodine. Potom, čo bol takmer dvadsať rokov nezvestný, sa Rick Sanchez objaví u svojej dcéry Beth a chce sa k nej nasťahovať. Beth víta Ricka s otvorenou náručou, ale jej manžel Jerry nie je z ich dojemného stretnutia veľmi nadšený. Magor Rick sa totiž usídli v ich garáži, z ktorej si urobí súkromné laboratórium, a začne tam produkovať rôzne nebezpečné vymoženosti a prístroje. Do šialených pokusov čoraz častejšie zaťahuje aj vnúčatá Mortyho a Summer.

Dave II. (Dave II.)

Polhodinová komédia inšpirovaná životom rappera a komika Davea Burda, vystupujúceho pod prezývkou Lil Dicky. Neurotik z predmestia, ktorý je tesne pred tridsiatkou, dôjde k presvedčeniu, že sa stane jedným z najväčších rapperov všetkých čias. Len o tom musí presvedčiť svojich najbližších priateľov, s ktorých pomocou možno presvedčí aj celý svet. V druhej sérii sa s narastajúcim tlakom pri nahrávaní debutového albumu musí rozhodnúť, či pre splnenie svojho sna obetuje priateľstvo, lásku a do istej miery aj seba samého.

Zmiznem v tme – špeciál (Iʼll Be Gone in the Dark Bonus Episode)

Kritikou uznávaný šesťdielny dokumentárny seriál z produkcie HBO, inšpirovaný rovnomenným bestsellerom, ktorý napísala Michelle McNamara, sa vracia so špeciálnou časťou. V lete roku 2020 bol bývalý policajt Joseph James DeAngelo, známy tiež ako Zabijak zo zlatého štátu, odsúdený na doživotné väzenie za päťdesiat znásilnení počas vlámaní a trinásť vrážd, ktoré spáchal v Kalifornii v 70. a 80. rokoch minulého storočia. Mnoho z preživších a príbuzných obetí sa zúčastnilo emotívneho verejného súdneho pojednávania v auguste 2020, kde dostali príležitosť hovoriť o svojej dlho potláčanej bolesti a hneve.

Chytiť a zabiť: Nahrávky z podcastu (Catch & Kill: The Podcast Tapes)

Mali ste pocit, že o kauze sexuálneho násilníka a profesionálneho zneužívača moci Harveyho Weinsteina viete všetko? Chyba! Oceňovaný žurnalista Ronan Farrow, ktorý sa jednému z najväčších hollywoodskych škandálov všetkých čias dlhé mesiace venoval, vydal pre svoju knihu Catch & Kill (Chytiť a zabiť) sériu rozhovorov s whistleblowermi, novinármi, súkromnými detektívmi a mnohými ďalšími zdrojmi. Stretol sa s odporom, zastrašovaním, prosbami o nezverejňovanie, vydieraním i pokusmi svojich šéfov z televíznej stanice NBC zozbierané materiály držať pod pokrievkou. V šiestich častiach tohto dokumentu zistíte prečo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #HBO Go #oseriáloch #leto 2021